我是 張家小媳婦
訊息
正顯示第 17 篇(共 7 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
豉油王炒麵
菠蘿蜜桃生炒骨
2019-07-13
是次消費
每人約$500 (晚餐)
JUL 19

7月13號一班老友難得幾個月聚埋一齊,梗係最好要揾個可以坐得耐又唔洗比人趕嘅餐廳食飯啦!大頭小厨,日間係茶餐廳,夜晚可以包場叫師傅幫你寫菜單,梗要試試! 味味餸都正、好味、好夠鑊氣cry - 1⃣油鹽水煮大蜆烏冬 2⃣脆炸豬手 3⃣豉油王大蝦 4⃣蒜蓉粉絲蒸元貝 5⃣豉椒炒蟶子 6⃣腰果椒鹽豬扒 7⃣金銀蛋上湯浸時疏 8⃣椒鹽瀨尿蝦 9⃣菠蘿蜜桃生炒骨 🔟九味豆腐 1⃣1⃣咸蛋王炸雞鎚(我最愛食呢個)like 1⃣2⃣豉油王炒麵 老闆為咗朋友喜愛的日本啤酒,更係西貢獨家先買入呢款啤酒🍻,服務周到!heart...
五目丼
究極丼
2017-07-09
是次消費
每人約$200 (午餐)
JUL 17

星期天同家人近近哋唻元朗食日本嘢。呢間餐廳細細哋,坐得幾舒服,環境都唔可以,地點就係元朗西鐵站附近。我點咗個五目丼,因為有我至愛嘅拖羅yummy家人就個個都點究極丼,有12款魚生刺身,哈哈個個都貪心得很mad!分享小食有芝士年糕同吉列蠔,重有可愛服務生介費嘅池魚刺身,樣樣食材都好新鮮,而且非常足料,大滿足!
魔鬼芝士一口炸雞
JUL 17

頌富二期開返,梗係開心多咗咁多餐廳,有得揀,幾好呀!今晚就同老公試呢間韓國餐廳。食物味道唔錯,服務亦達標,飲品半價,價錢算幾平添,都滿足!下次可以叫朋友一齊食,試多幾款。lol
MAR 17

老公話朋友介紹嘅一間小餐廳,今晚係15年結婚周年紀念就去試。點咗半打生蠔$198,水牛芝士焗菇,鵝肝燒雞,西班牙豬同心太軟,然後自己帶支紅酒去。生蠔好有驚喜,肥美有我喜愛嘅海水味,咸度適中,但其他食物就一般,埋單九百無加一,價錢算合理。會有下次,想試下其他嘢。如果餐廳能再細心為客人嘅特別日子做啲功夫會更好,例如可以在心太軟為客人寫祝福語!smile
專食CHEAP野既人
屎朱古力流沙包
流沙奶皇包
2017-02-05
是次消費
每人約$180 (午餐)
FEB 17

有個外國朋友唻香港,想帶佢食啲得意嘅中國嘢,最好就係飲茶,有代表性又可以慢慢坐傾下計。香港友人介紹呢間得意主題餐廳,book好枱,一行5人唻到中環呢間點心代表。 來到時是早上11點,時間尙早唔算多人,但被安排坐卡位加一張櫈,卡位有啲窄,因為我老公大人算高大,對腳坐得有啲辛苦。 服務人員唔夠細心,大把吉枱都唔比另一張枱我哋! 各人點咗嘢飲,爸爸啤酒同桃味啤酒頂部的泡沫其實係沙冰,同我哋係日日麒麟啤酒廠飲嘅一樣,好味! 另有桃味特飲ok,但朱古力特飲則較甜。另點咗好幾款點心,得意之餘,都幾好玩同好笑。 另叫...
燒鱔,燒羊架,燒雞亦,炸芝士年糕,燒金磚
燒鱔,燒羊架,燒雞亦,炸芝士年糕,燒金磚
燒大鱔
2017-01-20
生日
JAN 17

wowyummy新舖舖面增大咗好多,適合一大班朋友一齊食,我哋幾個朋友係一月之星,包場價錢好公道。老闆好nice,每樣食物都非常好味,可食出老闆一份細心flower!服務亦好好!最愛燒羊架同燒大鱔heart
流心芝士西多士、Twin  Egg  Benedict
流心芝士西多士、Twin  Egg  Benedict
2016-10-09
是次消費
每人約$67 (下午茶)
OCT 16

去完大棠行完幾個鐘山,搭小巴返到元朗,經元朗區食友介紹去呢間Café,重點係要食egg benedict因為老公好鐘意食。本來想點佢個 all day breakfast因為乜都有晒而且個樣好似好正,但可惜本人唔食牛而佢個餐三種腸都有牛,所以只好點 twin egg benedict, 然後再同老公 share 流心芝士西多士。食物非常好味,再加上職員介紹蕃茄熱情果飲品,完美的一餐!如果可以多啲非牛嘅腸供唔食牛嘅朋友選就更好嘞!lollike
pipi22
Top