Foodyyy

Foodyyy

IG:foodiessister
Email:leisurepeople123@gmail.com
訊息
正顯示第 110 篇(共 30 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
0分鐘 (堂食)
是次消費
每人約$34 (午餐)
MAR 16

殼飼牛肉、蘿蔔米線$34(學生傻惠)米線嘅湯底係超濃超香嘅蕃茄味heart而且似汁多過湯,啖啖都食到蕃茄,酸酸甜甜夠晒開胃mad真係落好足蕃茄煲 牛肉夠鮮嫰,有肥牛嘅口感lol蘿蔔都好鮮甜like個湯底真係令人回味無窮kiss
2 推介
專食CHEAP野既人
waterqq
這篇是 [非食評]
是次消費
每人約$30 (下午茶)
JAN 16

侍應姐姐全部都係泰國人,個裝修又好有泰國feelheart 下午茶set$28 有泰式湯河,飲品連泰式甜品wow chopstick泰式生牛肉湯河flower生牛肉浸落d湯到生熟岩岩好kiss因為係濃湯所以好入味like但肥肉多左dsick chopstick秘製鴨絲湯河flower鴨肉唔肥而且好入味但唔夠嫰滑,不過味道好夠,河粉食落好爽口mad不過湯比較濃味,叫左個椰汁冰,但因為湯太濃味變左飲落個椰子冰有d淡sick
這篇是 [非食評]
0分鐘 (堂食)
2016-01-14
是次消費
每人約$160 (晚餐)
JAN 16

睇落好似好好食...但食落麻麻 叫左半隻雞$98雞肉少,洋蔥同青椒好多 基本上底下都係配菜而且雞頸,冇肉位偏多huffy!醬汁好油好肥加完湯d油更加係浮晒上面dislike個爐仲要壞左,好細火個火熄左幾次開唔著但都唔換一個比我huffy去到我開始唔耐煩佢地先肯換一個!搞到野食變晒油浸dislike由於唔係任食 所以逐樣叫但價錢比一般高,份量仲較少huffy而且食物唔多新鮮huffyhuffy 天氣好凍 但食到好火!總括-服務dislike價錢dislike食物質素dislike
1 推介
Klara.J
蛋撻
2015-12-28
是次消費
每人約$8 (晚餐)
JAN 16

紫薯蛋撻$8. 前試過專登去但買晒,早兩日經過竟然仲有shocked即刻買左個👍 牛油皮好鬆化,蛋漿夠滑夠蛋而且有濃濃嘅蛋味tongue紫薯亦好足,每一啖都有蛋加紫薯嘅味道like 而且$8唔算貴 抵食yummy唯一不足係...佢唔夠熱
1 推介
pipi22
薏米水
15分鐘 (堂食)
2015-12-29
是次消費
每人約$40 (下午茶)
JAN 16

海蝦雲吞麵配薏米水$40 chopstick雖然細碗左d但味道搭夠like 雲吞好足料原隻蝦tongue而且仲好鮮好爽smileheart 但麵嘅鹼水味就重左少少 upset不過都好爽口 不過個湯就鹹左少少而且仲有d鹼水味sad!平時都有自己煲開薏米水 但呢度嘅都好特別smileheart佢加左薑汁同蜜枣調味 飲落有少少薑味 而且個甜度岩岩好like而且好足料
豬扒包
10分鐘 (堂食)
2015-12-25
每人約$45
DEC 15

豬扒包$45 假期去 人特別多 我排左10分鐘先可以拎到個熱辣辣嘅包 成個包香噴噴heart已經唔想影想就一啖食左佢mad豬扒大大塊而且仲超熱,食落好鬆軟,醃得夠入味yummy外面個包都唔差,烘得好香脆 like等耐d都值love
是次消費
每人約$40 (下午茶)
NOV 15

韓式泡菜豚肉定食*配麵豉湯$40(下午茶減左$5 )  呢個又日又韓嘅配搭岩曬有選擇困難嘅我,前菜有超fresh雜菜沙律仲有個爽爽嘅中華沙律同酸酸甜甜嘅黃蘿蔔,飯嘅份量唔多,但對我就岩岩好,泡菜醃到好入味,個豚肉好淋好鬆軟,有d似肥牛嘅口感,用左柴魚做裝飾 郁下郁下好得意lol但個麵豉湯就鹹左少少,整體里講味道唔錯,份量好足
NOV 15

入到去排隊拎餐具,揀烏冬,跟住就開始夾你自己想食嘅天婦羅再比錢 然後拎調味料 *記住食幾多夾幾多 唔好浪費 冷烏冬$29/茄子天婦羅$7 /蕃薯天婦羅$7/炸蝦餅$15 個冷烏冬 好彈牙,好煙韌 我最鍾意加超多wasabi 同蔥落個醬汁到再放烏冬落去浸 個茄子 同蕃薯 天婦羅 都好厚身,足料 但個茄子天婦羅 放得太耐 唔香脆了 不過個蕃薯天婦羅 就好好食 咬落好粉 炸蝦餅 係佢一炸起就比我拎左 入面真係食蝦粒 而且因為岩岩炸起 好香脆
NOV 15

甘梅地瓜$18 炸到脆脆,灑埋梅粉,食落去甜之中帶少少(真係好少)酸 蚵仔麵線$28 好足料 有好多雞絲 揀左少辣,但我諗唔辣會好食dtongue 個米線鹹左少少,同埋個蠔有d腥 雖然睇落細細碗咁,但食完真係飽到死死下 *記得用匙羹食先有台灣風味lol
是次消費
每人約$110 (晚餐)
OCT 15

呢間cafe氣氛好好  分左3層 每層主題都唔同 我去左有懷舊特色嘅一層 環境好靜 音樂帶有古典味 適合同朋友仔談天說地 ***逢星期三,日 都有live band表演 大家可以較岩時間 揀左個個dinner set$95 +$15有個甜品 成個set有個沙津,主菜同飲品   ^_^沙津係用燕麥,水果同乳酪混埋一齊  好特別,平時去食開嘅沙津都係菜為主 今次用生果 夠健康 主菜-煙鴨胸冷麵 鴨胸夠淋 唔會好似食香口膠咁 個冷麵甜甜地 有少少麻油香 ^_^甜品-紐約芝士蛋糕 個底夠實 唔會一整就散 個芝士唔會好漏 岩晒做飯...
2 推介
easytaste