venus46

venus46

我是 venus46
訊息
正顯示第 15 篇(共 5 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
墨魚厚錢
墨魚厚錢
去骨鱭魚
去骨鱭魚
2020-12-24
DEC 20

用料新鮮,即叫即炸,冇乜炸粉,食落口就會食到海鮮嘅鮮味mad而且店入面嘅人都好nice,用心介紹每樣食物。飲品飲咗冬瓜麥茶,吾似平時啲台灣飲料店,係真「微甜」,好香麥茶味。值得黎試下!likelike
和風明太子大蝦意粉
2019-10-27
是次消費
每人約$180 (午餐)
NOV 19

這間餐說了幾次,終於都有機會來。這次和好朋友來到,看到餐廳的環境真的令人感到好舒服。職員安排了我們去坐榻榻米的地方。食物價錢雖然偏貴,但味道卻不錯。最後很想試試好評不絕的朱古力茶壺甜品,但卻賣光光了sad下次一定要早點預訂!不過大家輕鬆聊聊天,都是好開心,享受寧靜悠閑的時間!
德國咸豬手
紀念日
是次消費
每人約$300 (晚餐)
OCT 19

赤柱一向比人都係休閑啲好地方,環境清幽,晚上黎到美利樓嘅德國餐廳,更係一流的享受!先有服務態度好好嘅待應主動建議,我地可以坐室外,當日吹住海風,望海睇日落,確係好寫意!love食物質素非常好,豬手的皮烤得好香脆,十分推薦熱情果飲品,好好飲mad
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2019-10-08
是次消費
每人約$120 (晚餐)
OCT 19

一直以來,經常在淘大都見到呢間餐廳,外觀十分有特色,除了室內的位置,還設有室外位置,在平凡的小商場裡,好似在蘇豪區的一個小酒吧excited而且,餐廳環境寧靜,和朋友把酒談心確係不錯!另外,食物質素都十分高,味道不錯!likelikelikelike
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2019-06-11
是次消費
每人約$120 (晚餐)
JUN 19

第一次朋友嚟呢間餐廳,因為人少少個靜啲嘅餐廳食下飯,傾下計,所以見到標榜自己係寧靜嘅地方,果然係不負眾望!環境四周都佈滿左實本嘅傢私,餐枱與餐枱之間的空位好足夠,傾計都唔會騷擾到,係同朋友聚會嘅好地方。love 原本睇其他睇相,以為食物會好細碟,點知黎到都幾有驚喜!份量算大(一個人一定多飽),賣相都好掂,味道更加係好好yummy不過略嫌上菜速度有點慢,可能係因為staff吾算太多,人多煮吾切掛。但整體黎講,呢間餐廳都係值得推薦star
Top