junsik8888

junsik8888

我是 junsik8888
訊息
正顯示第 110 篇(共 12 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
AUG 15

食放題就係要同老闆賭命,俾左錢點都要食返夠本。而刺生算係最回本既選擇,畢竟唔係間間都有生蠔果D。畫就畫左甘多件,但佢唔係俾足你,好睇師傅心情。不過就真係好鮮甜肥美! 好睇得出係生鮮野,唔係萬年殭屍刺生。最中意既三文魚油脂分佈好平均,唔會好油,令人食二三件就膩,食唔落。帶子就稍厭唔夠厚,薄左小小,不過都係新鮮。炸物都好香脆,皮唔會好厚同霉,雖然唔係即叫即炸,但至少唔係無人點,等到起冷降,如果款式多D會仲好。其他熱食都好正,而且選擇幾多! 好似個炒雜茹,好入味,真係有用心炒,唔係白烚再整色整水。壽司...
AUG 15

店員提醒雪櫃拎出,半個鐘就岩食,但放夠都冇野流,感覺似失敗既蛋糕,而且太甜,唔係好岩HK人口味 唔通我果個真係NG版,點解甘多人去排隊? 放左30分鐘都好硬,一D都唔軟熟,食左好失望, 蛋糕愈食愈甜膩, 似食緊布朗尼, 一般蛋糕唔流心,又貴!
JUL 15

店員好有禮拜,態度又好,地方雖然唔大,但都舒服好坐 點左 豬紅,大腸,蘿蔔,豬皮跟米粉 豬紅好滑,蘿蔔,豬皮都好食,好入味, 最正係大腸,乾淨好味唔臭 加埋辣好惹味
1 推介
bogill
JUL 15

蜜密: 蜜糖取代糖漿既梳打汽水,隻色同味道都幾特別,唔錯! 星星月亮太陽: 賣相非常好,楊枝金露同出面既好唔同,好香好滑;個拿破侖好脆,即叫即焗 杏仁鳥結芭菲: 朱古力汁,果漿等繪畫出很漂亮的圖案,芭菲上矗立了一塊杏仁餅塊,螺旋扭擰的造形充滿活力,芭菲內有糖漬的雜皮,甜甜酸酸很清新,兼且顏色豔麗,味道不太甜
JUL 15

狗仔粉: 菜"保"有沙! 係好多沙! 好鹹,好重味精! D粉濕到好林,唔駛咬都食到 火鴨翅: 比一般碗仔翅多料,味都OK,無狗仔粉甘鹹,但唔係好知火鴨同平時既有咩分別,但真係好貴 大雜燴: 包括豬肚,豬腸,豬皮,蘿蔔! 秘製醬汁幾好味,但甜左小小,猪皮一夾就爛,辣菜粒夠辣
JUL 15

做街方生意,地方風味,環境唔好有期待 都係大陸既阿姐,服務亦都唔好有幻想 野食好夠鑊氣,但好油好重味精 黑椒牛仔骨: 好林,骨肉分離 魚香茄子煲:好好好油,肉碎都係肥肉 椒鹽九肚魚:普通,個粉皮小厚 鹹魚香煎肉餅:肉唔新鮮,有D霉 豉油皇炒麵:粥舖水準
1 推介
Ah Wah
JUL 15

雙鵝肝牛肉漢堡:厚切鵝肝入口即溶,口感甘香軟滑,配搭超厚牛肉肉汁豐富,所有材料都好新鮮,好美味,無腥味 牛肉漢堡扒: 好Juice,份量好大,配料有大烤菇,芝士,牛肉,蕃茄及生菜等,材料及味道都好豐富 旋風芝士薯條: 要快食,一凍左會好膩,芝士乾晒就慘! 熱辣辣搭配特製芝士醬非常濃郁
1942
JUN 15

一直既認知抹茶可以飲同可以做甜品,但估唔到可以做成抹茶蕎麥麵。味道好清新,食到淡淡抹茶既甘味,不過唔會好苦或者好奇怪。個麵打得好靚,唔知係人手打定機打呢? 麵既大細好一致好平均。不過煮得耐左? 個人覺得有D 腍身,如果可以做到QQ彈彈就會更好。不過佢用左牛蒡做配菜,爽口度大大增加。
JUN 15

食完之後,我有91個不解之謎… sick到底好評既原因係咩? 又或者我地係咪食緊唔同既人遇到唔同既人? 佢係甘推介excited2人套餐,五百幾蚊 (未計加一), 以為好多野啦,點知得幾樣野! 個五花腩好肥又完全無味,係無肉味,frustrated得油味! 個湯… 我相信唔係佢地煲,係 upset買一包包湯包再返熱! 但依D都唔緊要,我最接受唔到係套餐都huffyhuffyhuffy無生菜! 五十幾蚊加個菜仲要無得refill…依到既價格, 係附近好多韓燒店都食到,king仲要有無限生菜refill… … 服務態度有幾出色我就唔提啦! 真係唔駛成日提住我地就黎夠鐘,ghost亦都唔駛幫我地...
3 推介
WOOWAWA
Little Hei
jacobgreedycat
JUN 15

因為即叫即做定因為D咩,等左至少ghost20分鐘先出現既甜品,可能因為太太太想食又等左好耐,所以滿心期望,sick但就變成失望。因為個雪糕上檯時,已經開始溶緊!! 真係要加快腳步去食先得。士多啤梨蜜糖磚塊除左雪糕溶溶地,個底就有D硬,唔夠脆。上面有D生鮮士多啤梨,不過好酸呀.. .. .. 下次都係嗌藍莓會安全D!
Top