ballomi

ballomi

我是 ballomi
訊息
正顯示第 18 篇(共 8 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
醉蝦
醉蝦
NOV 22

T骨扒香辣海鮮餐~抵食推介 (跟汽水及雪糕) 飽到一個點! 扒又厚又大又夠肉味!海鮮香辣野味(叫左1級程度、食小小辣既人岩晒),牛扒叫了5成熟,用慢煮去處理~肉質剛剛好!另外再加點醉蝦同酥炸由魚蘇,都好好食,送啤酒一流like斷送埋雪糕都飽都食路落咁濟tongue服務方面,員工會介紹個餐點食,用餐時會問埋滿意程度食物如何~餐廳環境不算大但整潔,滿意加分!大滿足的一餐~ 下次同朋友再encore!試埋蒸8種海鮮鍋先mad但要記得提早訂位呀!
FEB 22

付近新開一間台灣野,外賣試下……點個野飲一黎個野飲伏到好想倒左佢,飲奶水咁好難飲~自己沖coffee飲算huffy~珍珠都唔好食sad個飯還可以~ 冇人講咁好~ 唔好有期望囉frustrated冇下次啦
全日早餐
全日早餐
2019-06-23
是次消費
每人約$80 (午餐)
JUN 19

之前行過見到呢間新開~趁住假日就同朋友屋企人試下~ 價錢份量都足~ 但落單唔夠細心,3個餐只落左2杯飲品要去追回~叫左2份全日早餐~一個鍋烏冬lol味道也不錯~ 可以下次再來tongue
龍蝦湯流心牛角包
2019-03-15
生日
是次消費
每人約$250 (晚餐)
MAR 19

第二之到來~ 員工欣勤接待~ 必食流心牛角包系列~龍蝦湯同黑松露都好美味wow仲有意大利飯同意粉~可加錢加大分量架like~再飲紫薯芝味特飲(上次都係飲呢杯)因為夜晚時分,留待下次試coffeemad推薦!下之再來過flower
2019-03-11
是次消費
每人約$250 (晚餐)
MAR 19

突然想食雞煲又出開旺角,就試下呢間~ 食材新鮮~ 店員講小辣比出面既小辣再辣d, 咁我地就揀微辣~ 都係奶野~ 好拿辣! 朋友仲辣到胃痛,好味都食唔晒d野~ 中意辣既朋友可以去試,如食到小辣既都唔好食辣雞煲,食第二樣啦~yukghost
野菌意大利粉~自家制香草醬
2018-02-10
生日
是次消費
每人約$100 (午餐)
FEB 18

之前同朋友來過一次晚飯,覺得食物質素不錯。所以今次再來試下lunch,近近地。 星期六 13:00 諗住lunch唔洗訂台掛,點知去到都好full, 但好采隔離小鋪仲有位。 有set lunch, 咁當然揀呢個好啦,又有沙律面包,餐飲跟埋like我地揀左野菌意大利粉同鮮蝦意粉,我就中意野菌個個,個醬幾濃郁都岩我食yummy加點蛋糕仲有優惠價,叫左個opera試下,但覺得一般啦。呢度lunch menu都有all day breakfast , 下次都想試下,但整體上ok,可以再來chopstick
1 推介
on999...lol
煙三文魚配雙份芝士蛋牛角包
煙三文魚配雙份芝士蛋牛角包
2018-02-04
是次消費
每人約$120 (午餐)
FEB 18

之前來過一次覺得不錯,今次再到來仍然保持水準,所以想寫篇食評。今次有點爭紮想試全日早餐,但最終我都是想吃我最愛吃的牛角包mad,牛角包保持鬆脆!芝士蛋夠飽肚!煙三文魚正常tongue還有配清新沙拉,半價配飲品,love上次試飲flat white便愛上,今次仍然捧場!excited小店還有wifi提供,有日文歌播放music個人感覺環境舒服,除coffee都有其他飲品選擇但不多款式,這裡店面比較小,座位只有約12個,如果多人來這裡就未必合適sick,但整體都是滿意的。like
1 推介
專食CHEAP野既人
2016-07-12
是次消費
每人約$44 (晚餐)
JUL 16

住付近咁耐,第一次幫親,叫左小鍋米線,跟豬頸肉,魚皮餃,羅白,小辣,連熱飲。個米線肉碎冇乜sad,酸菜冇乜sad,芽菜算正常!豬頸肉合格,魚皮餃味道怪怪,羅白完全冇味dislike....仲有個湯底......小辣都冇味既,我食到少少辣,叫個小辣試,因為想食濃d個湯底sad。完全唔掂,下次出番cwb雲南過橋好食多多聲。失望,下次食隔離牛腩粉仲好tongue唔好諗有乜服務,呀姐都唔得閒應人架sick
Top