jo jo ip

jo jo ip

我是 jo jo ip
訊息
正顯示第 17 篇(共 7 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
這篇是 [非食評]
MAR 19

無意中搵到呢間,叫左4色刺身,壽司,珍珠蠔!價錢合理、食物質素 、味道 都好ok! 刺身肥美 生蠔脹卜卜 手握壽司 不像一般連所店的味道 係有種風味 全部食物見得大場面 老闆好人! 因為我住得遠 所以老闆叫左van送貨 但屋企開party 都值得!起碼特別d 客人感到驚喜! 祝生意興隆 長做長有!
2018-08-18
是次消費
每人約$250 (午餐)
AUG 18

星期六、一家三口,我早一天book定位、以免帶住小孩等候、仲有msg confirm~職員很好唔識路打俾佢、就教我地行! 叫左兩個set, 每樣黎到都有驚超,好靚,味道亦很特別! (不喜歡試新野既人未必like) 我老公係其中一個 永遠食茶記最好~ 前菜 點心 主菜叫左海鮮炒飯 好香 好有hard~ 煎腸粉亦整得好滿意、有兩杯飲品 及甜品~ 唯獨感覺上很多款或來到都微辣、小朋友未必岩食、喜歡吃辣的source 就好岩胃口、份量很多 很足夠 幾個女仔的話 每人叫一個就可能太多、好似無得散叫、只有set、不錯的一餐!
1 推介
專食CHEAP野既人
OCT 17

lunch Time叫左個韓式《甜辣炸雞》, 25蚊, 叫我加薯條8蚊! flower 諗住同公司同事share, 返公司途中已經聞到d味有d唔對路!一返到公司打開個盒, 一見到知道不妙! 點知一shockedo 心裡面爆出幾句說話, 垃圾! 中伏! 痴痴架, 不知所謂! 唔識整韓國野, 唔好學人整啦~ 所謂甜辣就好似泰國酸辣汁個d咁既味道,點茄汁仲好味! 炸雞~ 無香味, 無肉味, 應該係無味, 靠個d泰國酸辣汁食到有d反胃既感覺~ 佢個度仲話必like:推flower: 嘩! 俾佢扼透了!好失望~
OCT 17

一個喊都無(唔好抱大期望), 個個都話好食,又話fine dinning, 又限時半個鐘, 充滿期望去試下 有幾好食既西餐 點知係一間好普通既西餐廳 牛扒(7成熟)~唔出色, 無牛味, 無特別,有炭燒味 黑毛豬~ 厚肉, 唔乾唔un冇渣羅 蜆肉意粉~ 老公話, 唔難食, 又唔講得上好食 粗薯條~係咁多樣野最正常好味既 以上食評, 可見得唔算差, 但唔叫好好食low。 **男職員 服務方面 都幾滿意
APR 17

絕對好味過連鎖店既上海野, 絕對有風味! 我叫左個手撕雞菜飯, 第一口食左菜飯,本身已經加左少少味, 淨食白飯都已經夠好味~ 咁當然,多d菜就更加好,不過而家生意難做呀!手撕雞, 份量好多, 有麻油咪, 有青瓜伴底, 有d汁, 甜甜酸酸~ 仲有杯餐飲,都係$48如果唔介意坐既地方無咁高檔, 絕對要去試下~
OCT 16

一向午餐都幫襯開, 味道及款式係幾岩我胃口~ 但今日叫左個外賣午餐A 菠蘿牛仔骨 就好肥~ 兩塊牛仔骨全部都係肥膏,變相叫我唔使食 搞到我淨食天使面同配菜! 下次一定要request 廋d。 相中白色個d是肥膏sick
1 推介
專食CHEAP野既人
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2012-10-01
OCT 12

肉無肉味~ kimchi 唔夠入味...仲衰過自己係屋企整.... 米酒係比較特別~ 但係去韓國店買都ok la 絕對唔係電視講到咁好low~ 好個d食評, 一定係店主自己讚自己~
2 推介
jesscym