我是 2392
訊息
正顯示第 17 篇(共 7 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
JUN 23

今日星期日 見呢間嘢喺網上外賣平台有優惠 所以就諗住去試吓啦近近地 入到去間舖頭好細,但好多人心諗都唔會難食得去邊,點知一食伏到喊! 真係好好好好難食! 麵唔夠味 ,好乾,仲話咩爆蒜,完全唔香又冇汁, 個涼皮成餅野,個麻辣雞軟骨一啲辣味都冇又唔香,以為個麵已經夠難食㗎喇, 個甜品仲難食! 甜品好稀 , 真係未食過咁難食嘅芋圓糖水, 個芋圓好似食緊麵粉咁 ,收得又唔係平,CP值負分! 請問呢間野有咩係好食??伏到暈dislike 強烈建議,千祈唔好去食
FEB 21

之前有幫襯過季季紅覺得正常味道,$36外賣一個餸 ,算幾抵食。食過生炒骨,味道ok ,份量又多又多餸。亦食過京都豬扒,但係好難食,好大陣油益味,豬扒好梅🤮🤮🤮🤮 好耐冇食 ,今日經過唸住再試下,今次買咗粟米斑塊真係好好好難食,魚碎都冇,更加唔好講斑塊了,伏到喊,估唔到佢依家做到咁差🤮🤮🤮 另外食過兩次佢哋最出名嘅乳豬,好肥,食幾件已經好漏😥 千祈唔好食佢個有米豬,d飯吸晒d豬油,啖啖都係油,好難食😑dislikedislikedislikedislikedislike
1 推介
coastblind
芝士薄餅
芝士薄餅
OCT 20

見OpenRice 有幾多好評,今日經開觀塘便諗住試一試,地點非常方便就喺APM附近。大約晏晝兩點去到餐廳已經係座無虛席,但好好彩唔需要等位。食物質素尚可,味道OK份量非常多。但係店舖衛生情況有少少恐怖,我坐係梳化位,食到一半有隻曱甴BB喺我旁邊爬,我亦即時通知餐廳員工,餐廳員工見到非常鎮定,用手上抹枱布即時抺走便自行離開😅😅
豬膶粉腸粥
豬膶粉腸粥
新鮮雞粥
新鮮雞粥
OCT 20

呢間粥店一路都有幫襯,因為抵食又好味!lollike 佢其中一個特色係份量真係好多,唔係粥多而係料到!而且食材非常新鮮,我食豬膶粉腸粥完全冇內臟嘅腥味,又爽口又滑又彈牙,試過一定回味無窮!kiss另外佢最受歡迎嘅雞粥粥底非常之鮮甜,成煲粥有一半都係雞件,d雞醃得好好味😋唯一美中不足係佢啲雞斬到好多雞碎,大家食嘅時候要小心mad
鹽酥雞滷肉飯
鹽酥雞滷肉飯
牛筋牛腩牛肉麵
牛筋牛腩牛肉麵
鹽酥雞
紅燒牛肉牛筋麵
SEP 20

見網上咁多好評, 上星期六特登出咗去旺角試🤓 1:30去到等54張枱,大約1個零鐘就食到 ,比想像中快😅😅 個人認為整體來講非常值得一試,好台灣嘅味道,價錢亦都唔貴,CP值非常高😍😍😍likelike
檢視所有留言 ()
5分鐘 (堂食)
2019-03-23
是次消費
每人約$30 (晚餐)
MAR 19

一貫滿記質素,食物ok,但服務員態度真係好差!huffyhuffyhuffyhuffyhuffy!我哋5個人,比完錢一分鐘都冇,朋友話想轉另一份甜品,立即問店員可否轉,店員話出左單冇得取消,唔可以轉,點知發現佢張單打錯榴槤pancake 做芒果pancake , 最後都係要取消單。自己打錯就可以取消,客人轉order就唔得🤯🤯 5個人點左5份甜品,先後上,其中榴槤pancake店員忘記比餐具,朋友向店員拎返,店員態度好差話朋友一份pancake 要兩份餐具,因為我哋想share食,我想講都係一個膠义姐,唔係叫你送多份甜品比我哋,咁嘅語氣同態度好似我哋乞你咁😧👎👎👎...
SEP 16

今天心血來潮 來了一段時間沒吃的7080 。結果很失望 肉來到時顏色十分暗和深 感很不新鮮 像是放了一段時間 更令人不安的是我們看到待應收拾旁邊食客剛離開的餐桌時竟然把上一枱食客食剩的兩碟生菜倒在一起再重新放回生菜堆中 ! 待應在收拾完餐桌後 重新放餐具是鐵筷子不小心掉到地上 怎料他抺也不抺又重新放回桌上! 之後又見到另一枱賣單後 待應把食客食剩未煮的肉 跟腸仔收拾起來 拿回廚房 之後才回來把餐具和垃圾收拾丟掉 這舉動令我和朋友都十分驚訝 也不敢再食了 相信以後不會再光顧yukdislike
Top