mczan

mczan

我是 mczan
訊息
正顯示第 14 篇(共 4 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
這篇是 [非食評]
AUG 23

我好少寫食評 特登開返個account講 佢哋有個高+大隻嘅女員工,隻眼好似割過雙眼皮嘅,每朝買早餐態度都勁差 做街坊小店,唔係要你態度好好,但係都唔係每朝都搵人嚟鬧,或者搵人你啤,或者搵人嚟出氣 上次等緊外賣,有個菲傭姐姐嚟買,佢係咁指住佢嚟鬧,話寫咗囉,咪$2X囉。唔該比返少少尊重
蝦餃,燒味,四寶飯
5分鐘 (堂食)
2021-10-20
是次消費
每人約$60 (晚餐)
NOV 21

琴日去荃灣千色店附近買嘢,途經荃豐見到門口有間新餐廳,原來之前間大家姐已經冇做。 佢堂食位好少又唔多客,但門口啲燒臘望落都唔錯於是我入去試吓。 因為唔想諗食乜所以叫咗個四寶飯,叉燒幾好食。冇特別要肥叉但都好淋,鴨味都夠重。 佢仲有點心供應,不過個侍應話夜晚係即叫即蒸要等耐少少,我叫咗個咖喱金錢肚,都幾好食。 之後我試過嗌點心外賣,因為唔想一家大細要安心出行先飲到茶,所以試下佢啲點心。雖然係荃灣call車送去土瓜灣,但開餐嗰陣啲嘢食都仲熱,春卷都仲脆!蝦餃超好食,皮算薄。屋企人都大讚! 總括...
玉子燒
玉子燒
0分鐘 (堂食)
2019-01-15
是次消費
每人約$30 (宵夜)
JAN 19

雖然而家少左出旺角,但都要定期去迫下人湊下熱鬧食下野。 係旺角食野我一定去家樂坊果條街,舖頭夠集中款式又多。次次都眼闊肚窄,買到食唔落。 前日行過呢間舖,見到都有啲人係舖度等緊,於是行去湊下熱鬧。間舖裝修得好日式,食物品種都算幾特別。 我試左佢嘅玉子燒,拎上手果陣好夠熱出唒煙! 見到應該係 order 左即做嘅。玉子燒入面有粟米,蟹柳同芝士😍 好好味! 仲有鰻魚汁但我走左沙律醬。 我覺得真係好好味,值得推介俾大家! 佢都仲有好多其他款式我下次想再試下。
這篇是 [非食評]
0分鐘 (堂食)
2018-10-12
是次消費
每人約$200 (晚餐)
OCT 18

極少上嚟寫食評 淨係想帶出呢班waitress服務差到不得了,全程黑面,想點個餐都唔願做。放底湯同沙律嗰下仲要啤住我地唔「讓位」俾佢,但我地嗰一刻係睇緊餐牌⋯⋯ 利申:我啱啱坐底,只係點左個餐⋯⋯
1 推介
let_s_smile