我愛吃。。。
我是 我愛吃。。。
訊息
正顯示第 110 篇(共 23 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
FEB 24

特登帶媽咪嚟食上海菜,因為之前食過覺得唔錯,我最喜歡佢嘅熱爆燻魚,媽咪鍾意食蟹粉,所以就叫咗個係人氣必食既哆唻咪,哆唻咪個蟹粉味道好濃加埋蝦仁好好食,仲有叫咗鮮肉小籠包同埋瑤柱蛋白炒飯都係唔錯。我仲加咗哆唻咪落啲炒飯度變咗蟹粉炒飯覺得好好食😋
FEB 24

喺香港唔少得食中菜,想揀間好食又大碟既我就好推介呢一間啦,佢哋嘅食物水準非常之高,味道拿捏得好好唔會太鹹,我哋叫咗個蒸筍殼,真係好新鮮,肉又滑,仲有佢哋嘅扇貝大大隻,鍾意食粉絲嘅朋友,仲可以叫佢加多啲添👍🏼再叫咗個蒜蓉炒豆苗好嫩好新鮮,仲有好多招牌菜都10分好味😋
FEB 24

想同閨蜜傾心事,閨蜜就帶咗我嚟呢度坐得又舒服環境又靚既地方,原來嘢食都係咁好食,叫咗Pizza同埋生牛肉河粉,仲有兩杯大大杯嘅嘢飲,我哋坐咗差唔多兩個鐘,杯嘢飲都仲未飲完真係好大杯😂😂好啱想坐得舒服,想傾偈傾耐啲嘅人嚟呢度食,佢哋嘅服務態度都幾好👍🏼值得推介
DEC 23

係旺角行下街,突然想食下印度咖咖哩薄餅就去左旺角咖哩屋試下, 叫左佢既烤 餅配咖咖咖哩雞,但個烤餅唔同我平時食開既脆脆地果種,呢個係好厚好軟身 既, 個咖哩個味道我覺得一般般, 仲叫左鐵板雞,但有D鞋身,味道都係一 般。 水餃還可以,大大粒肉多, PIZZA不過不失,正常口味。
DEC 23

想平令正食到中菜就要來位於元朗廣場3樓既潮館啦,佢地晚市3重奏好抵食 咖,有肉,有菜,仲有埋海鮮都係$198,樣樣都大大碟2個人食唔晒要打包, 因為今日係星期三,所以今日有豉汁蒸羅非魚,沙薑雞,濃湯魚肚浸時蔬,樣樣都幾好味道, 同埋佢地每日都唔同菜式十分好ㄚ,唔洗日日諗食咩啦。tongue
OCT 23

係旺角等朋友未夠鐘,自己一個去左一間叫紅豆冰室食下午茶,入到去環境都算光猛衛生,因為一陣要行街shopping,又想食飽d就揀左黑松露蜆肉鮮菌炒意粉,份量足夠,味道都唔錯,佢用左忌廉汁去炒,都幾好食咖😋仲要食得晒又夠飽👍🏼
MAY 23

位於海之戀既韓式餐廳,環境就似普通茶餐廳咁正正常常,食物款式都多,我試左個韓式炒粉絲,覺得比較煙靭,同埋有d粉絲黐埋一舊炒得麻麻地,不過味道夠濃還可以,另外叫左個部隊鍋,味道普通!
MAY 23

我同朋友都好鐘意周圍搵café打卡影令相, 搵到呢間充滿波希米亞風既餐廳就岩晒我地, 佢裝潢到好多角落都可以打卡, 野食同飲品都十分精緻, 質素味道都很好, 份量足夠岩晒我地女仔唔會食唔晒~ like
MAY 23

見佢既餐牌幾吸引, 又多款式選擇, 可以一試, 今次試佢既麵包軟殼蟹, , 我覺得同麵包唔係太夾, 食完個蟹就唔想再食個麵包, 麵包又太大個, 甜品係朱古力多士, 多士包住好多朱古力醬味道可以
MAY 23

係荃灣海之戀行街,經過見到午市定食,賣相幾吸引,個饅魚飯最吸引我,定食都幾多配菜,有麵豉湯,前菜,有茶,有甜品,仲有生果,饅魚質素都算唔錯,因為佢冇骨所以我比較滿意!下次可以試下疏乎厘😋
Top