Ella Wong

Ella Wong

我是 Ella Wong
訊息
正顯示第 110 篇(共 13 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
炸腸
炸腸
2009-06-24
是次消費
每人約$22 (午餐)
JUN 09

今日LUNCH去左食粥 叫左個學生餐$22(兩樣食物配豆漿) 咁我要左艇仔粥&炸腸 今日的艇仔粥都OK多料 炸腸就好好食chopstick 不過D醬油好咸.. 而且豆漿太甜,, 唔夠豆味..'整體上都係OK啦...
朱古力撻
每人約$4
JUN 09

美心的西餅雖然味道普通 但有一件西餅我一定會去買來食 就是朱古力撻chopstick 只要$4就可以食到一件朱古力撻 仲係好有朱古力味同落足料的 層朱古力皮都幾脆幾好味 但朱古力撻唔係成日有得賣 多數都係好彩經過見到先有.. 美心的西餅終有一件係好食的..
蘑菇薯蓉
是次消費
每人約$7 (下午茶)
JUN 09

平時有空經過檀島 都會買一個我最愛的薯蓉 佢有兩種味 我多數係食蘑菇薯蓉 有一片片的蘑菇和熱熱的蘑菇 一邊食一邊坐下 感覺不錯.. 而且薯蓉真的很好食 分量也適中 $7買到這水準真好smile
是次消費
每人約$65 (午餐)
JUN 09

我記得我有次同幾位同學&老師黎和花亭食野 因為我地全部都有8人 就叫左6個的午市套餐加壽司 午市套餐中有烏冬/吉列豬排飯/壽司併盤/咖哩飯...... 都唔記得太多.. 味道都OK 我地叫左好多壽司 但壽司都幾貴下... 食落又唔係特別好味... 只好講算係不過不失.. 8人食左五百幾...
豬排包
2009-03-28
紀念日
是次消費
每人約$10 (下午茶)
JUN 09

記得上次去牛下係想影下相紀念下 順便試下聞名的雞蛋仔 但基於搵唔到雞蛋仔就去左都好出名的興記茶餐廳smile 我同FD叫左豬排包{我好鍾意食豬排包} 今次呢個係煎豬排包 同平時我食開的炸豬排包唔同 不過即整都好快 等左約10分鐘就有.. 其間仲有時間周圍影住相 塊豬排都幾好食 不過油左D 加左塊蕃茄都OK 食落唔錯 我覺得都係同以前一樣 風味依然
LATTE
是次消費
每人約$28 (下午茶)
JUN 09

上次去左IFC 經過Pret A Manger 咁岩有D餓就入左去睇睇 最後我買左杯LATTE{好似$28} D人的服務幾好,,笑容好好~~smile 好快就整好我杯LATTE 而且食落味道唔錯 淡淡的牛奶味但又不失咖啡的香 正lol
檢視所有留言 ()
熱狗條腸正到不得了~~
熱狗條腸正到不得了~~
熱狗
是次消費
每人約$6 (下午茶)
JUN 09

宜家傢俬美食站我次次去銅鑼灣有時間都會去買野食 我最鍾意係{熱狗} 6蚊大大條腸 好脆好煙靭~~ 出面好難搵到條咁好食的腸lol 而且隻熱狗只係$6~~ 加埋汽水都只不過係$10~~ 抵到爛~~tongue
咸魚肉餅煲仔飯
是次消費
每人約$26 (晚餐)
JUN 09

有次原本去食晚飯 但因為度度都有位 就去左呢間野度食 我自己叫左個咸魚肉餅煲仔飯 新鮮整的,,等左10分鐘 煲仔飯黎個陣仲有D泡泡好熱. 打開蓋D味好香 食左陣已經唔停手一路食食食 真係好好味 個煲仔飯配左咸魚肉餅 個肉餅咸得黎又唔太過咸 又有咸魚的香味 食左一次已愛上左佢 加上價錢唔貴 都算抵食lol
是次消費
每人約$150 (晚餐)
JUN 09

我食過呢間野一次就唔想再食!!huffy D野食貴!!{成家人去食左成千} 又唔太好味 食物味道都好普通 咁的款的野去其他店食至少平過係金滬庭食 我覺得正常少少的係D前菜同甜品.. 主菜個幾碟真係唔多好味 食過一次實冇下次!!
牛利酥
是次消費
每人約$31 (晚餐)
JUN 09

由海皇一黎到東港城,, 我已經做左佢FANS 得閒就去食粥 好過日日食煎炸野 今次成家去左海皇食晚餐 我叫左我最愛的艇仔粥(特價$10}&Q版牛利酥{$10for3} 仲有炒麵{特價$8},,橙汁{加$3換}..... 艇仔粥好味,,D料好足 Q版牛利酥好"翠" 炒麵都OK入味 但橙汁真係好細....
Top