我是 T先生
訊息
正顯示第 110 篇(共 94 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
JUN 22

成日都經過所以今日終於去咗試 發覺佢從來都唔算多人食 應該都有啲原因 今日就叫咗佢個超級拉麵黎試 點知一食第一啖已經覺得好普通 完全冇驚喜之餘 個麵質好差 好似鹼水麵 點左濃湯但係個湯底都好一般 一風堂都好食過佢好多倍 碗拉麵完全唔值$98
經典芝士牛肉漢堡
13分鐘 (堂食)
2017-07-07
JUL 17

將軍澳人特別多 要找吃的地方不難 不過大部分也是集團式 完全沒有新意又悶 其實我經過這間漢堡店很多次 今天終於來了試 點了經典芝士牛肉漢堡 $58 加了 $28轉套餐有薯條汽水 即叫即做 是100%的安格斯牛肉 非常juicy 入面有番茄芝士生菜 很fresh 也非常足料 吃完感到很滿足 薯條很鬆脆 店員加了黑松露芝士醬在薯條 很好味 整體也非常滿意 材料足料 味道也合格有餘 價錢也可以接受 會再來試 下次打算試下雞翼同雞扒包 值得一讚 店員也很友善 服務很好
2017-05-14
MAY 17

小弟蒲開九龍灣牛頭角一帶 呢間小食店其實我幫襯過好多次 唔係因為佢特別好食 係因為佢就腳 同埋有時經過開想試吓有冇進步 今次叫左魚蛋 ($10 十粒) 叫丫姐比多一支竹籤已經好唔願意 太趕時間關係 一路行一路食 點知一數 比得九粒囉 呃左我一粒 其實之前無數次食燒賣 問你要唔要辣 然後根本冇咩辣油 叫佢比多少少又黑面 其實辣油竹籖都咁介意真係唔適合做生意 之前最初去試 係一個住屯門嘅朋友 成日特登過黎呢邊食佢啲魚蛋燒賣話好出名 但其實我覺得好普通 啲燒賣多粉唔好食 對呢間野好反感
1 推介
是次消費
每人約$140 (午餐)
AUG 16

見到網上面開始有ig介紹呢間cafe 滿懷期待咁去呢度朝聖 黎到發現同網上啲相好大出入 裝修邊有啲相影得咁靚dislike Menu啲野食選擇極少 叫左All day breakfast 同三文魚意粉 All day breakfast 價錢唔平 其實外面既cafe平過佢既都唔少 而且份量絕對多過佢地 味道可以 All day breakfast 食物咁穩陣一定不會難食三文魚意粉沒特別 份量也很少野飲亦不見特別 失 望! 一定唔會再黎
2 推介
Foodismylife2014
2015-03-29
是次消費
每人約$75 (午餐)
MAR 15

今日去試下,叫左印度炒麵、海鮮喇沙、咖哩雞飯還有雞牛豬串燒各一串。 海鮮喇沙湯底不夠濃郁,麵質也不好吃。 咖哩雞飯的咖哩也是普普通通,雞是用雞胸肉,又孩又大陣雪味,不好吃。 印度炒麵不用擔心,其實不辣,同時也是味道很普通,麵質不適合用來炒,炒得很碎,配料極少,不好吃。
咖哩雞扒撈烏冬
2009-09-25
是次消費
每人約$41 (午餐)
SEP 09

今日同朋友去旺角行街,Lunch黎Pancake Colours, 今次係第二次幫襯啦,因為上次呢度比我印象幾好,所以決定要再黎! 呢度食物款式真係好多,每次見到個MENU都覺得花多眼亂,唔知食咩好, 最後決定左要咖哩雞扒撈烏冬, 雞扒整得好香身,咖哩汁好濃烈,撈鳥冬真係一流, 食物唔錯啊,呢道裝修幾靚,而且環境真係好舒服,服務都幾好, 仲有coupon有八折添,下次要再試下其他先得!
2009-09-25
SEP 09

今日黎旺角行街,經過想入去飲碗24味, 個阿伯一拎過黎放低我就已經發現個碗邊係有隻蟻o係度爬緊, 同佢地講完之後,之後個阿伯拎走左碗野再比過第二碗我, 一擺低,又發現又有隻蟻o係個碗度, 真係嚇死我,兩次都係咁,好彩未飲姐, 佢再比過第三碗黎先冇事,佢地呢度睇黎真係唔多衛生喎, D碗成日都咁多蟻既,以後都唔黎啊!
2009-09-24
是次消費
每人約$38 (午餐)
SEP 09

今日同朋友出黎銅鑼灣, 上金百利廣場食Lunch, 之後隨意就入左黎呢度食, 叫左雜菌黑椒雞球飯, 雞肉醃得唔夠入味,唔好味, 又話雜菌,不過都係得一種菇。 價錢又唔係特別平,下次都係唔黎食啦!
焗蘑菇火腿意粉
2009-09-23
是次消費
每人約$20 (午餐)
SEP 09

最近見到ME.N.U貼左紙出黎話有二十蚊外賣, 淨係見到個價錢都覺得吸引,而且都有幾個款式揀,飯意粉都有添! 今日就去左買黎一試,買左焗蘑菇火腿意粉, 雖然二十蚊,不過份量同平時佢地鋪頭既差唔多, 冇特別少左,都幾好味啊, 芝士焗得好香,個白汁同意粉都唔錯, 雖然冇飲品,不過二十蚊算係咁啦!
夏威夷果仁雪糕月餅
2009-09-22
SEP 09

最近收到親友送來的Häagen-Dazs雪糕月餅,真是十分高興啊, 因為從未吃過雪糕月餅,所以很想試一下。 親友送的是七星伴月的禮盒裝, 入面的口味有呍呢嗱、士多啤梨芝士餅、士多啤梨、夏威夷果仁、咖啡、仲夏野莓、曲奇呍呢嗱及比利時朱古力。 除左呍呢嗱味之外,其實每一件雪糕月餅的size都很細件, 不過外觀整得真係幾靚, 雪糕月餅其實姐係脆皮雪糕,外層有濃味的朱古力皮包著每個不同口味的Häagen-Dazs雪糕, 試過幾種口味後,自己比較喜歡夏威夷果仁, 因為本來很喜歡這款雪糕,喜歡它有果仁,很有口感! 其餘味道...
1 推介
pipi22