粉嶺美食 麻吉 2025-09-11胡椒豬肚雞是一道獨特的風味料理,湯頭清澈透亮,胡椒的香氣撲鼻而來,讓人胃口大開。雞肉鮮嫩多汁,豬肚則帶有彈性,完美融合在一起。每一口都散發著家的溫暖與舒適,適合寒冷的日子享用,讓人回味無窮,絕對值得一試!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享粉嶺美食 麻吉 https://s.openrice.com/QrLT0ULjU00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食胡椒豬肚米線用餐途径堂食
暫時係我食過最好味嘅海南雞 泰亞萊海南雞專門店 (達利廣場) 2022-06-18今日因為做嘢經過石門就諗住求其食個飯 就見到呢間泰亞萊海南雞話明海南雞專門店我梗係叫咗個招牌海南雞飯試完之後真係令我好驚喜 啲雞好滑個熟到真係岩岩好 就算係雞胸嗰部份都唔會「鞋」😍真係非常欣賞呢個海南雞飯 仲有不得不提嘅就係佢個汁 好好味超好撈飯😋 平時我個人都好少食晒啲飯 但係佢真係可以令到我食晒!仲有我叫完之後先發現原來加$10可以轉做雞髀飯下次一定要試吓先 滑上加滑!不過嘢飲佢哋就冇乜得揀 所以我喺隔離茶星人買咗杯芝芝芒芒🧋個芝士勁好味😋 石門呢個地方真係令我好surprise我下次都會再嚟食 下次我就會試佢個豬手飯因為都好出名👍🏻…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享暫時係我食過最好味嘅海南雞 泰亞萊海南雞專門店 (達利廣場) https://s.openrice.com/QrLT0oO9300检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食海南雞飯用餐日期2022-06-17用餐途径堂食
辣雞煲不錯 茂發滋味館私房菜 2017-01-01聽街坊講樓下街市開左間私房菜同屋企人落去試下點知有雞煲食添喎叫左個辣雞煲 比想像中有驚喜喎又啲雞真係滑 個汁夠濃平時好多時出去食都係"鞋"好少話真係嫩滑 !之後仲叫左象拔蚌 好fresh呀 啲刀工都真係唔野少好鮮甜呀因為佢地隔離有檔海鮮即揀即整仲有蜆 好大隻 最重要係冇沙真係好怕有沙 !啲丸種類都好多又係有個檔口 職會帶你去自己揀 基本上乜都有咖 仲有肥牛 係手切嘅!都幾大碟講真呢間就真係唔係食個環境 真係食個味道 真係推介嘅!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享辣雞煲不錯 茂發滋味館私房菜 https://s.openrice.com/QrLT0zYCKW0检举 张贴 评分5味道3环境5服务4卫生4抵食用餐途径堂食人均消费$150 (晚餐)