本身唸住出黎同個好耐無間嘅朋友敘舊. 二話不說就俾人扯咗過黎食呢個. 對於一個唔食得辣嘅人黎講, 食呢間真係好攞命. 一入到黎坐低就更加後悔我頭先咁順攤. 成間都係辣嘅. 都唔知點算.最後我朋友就咗我叫咗個酸菜魚, 仲有手拍青瓜, 蠔, 同尖椒雞腎.最先上黎嘅係涼菜, 手拍青瓜. 見到有醋, 有辣椒油, 蒜, etc. 因為辣椒油嘅緣故我食咗細舊意思下當試味.咦'呢個辣度我可以接受到喎,好開心咁食多咗兩舊, 唔會太酸太咸, 醋嘅量幾好, 另外其實辣椒油都幾香嘅
青瓜好脆好爽, 感覺都幾fresh, 搭埋d蒜好香.話咁快個主菜就上黎了. 酸菜魚! 如果你同我一樣以為酸菜魚係唔辣嘅, 咁我地就一齊錯曬!!!!!!!!!!!! 睇下佢中間d辣椒!!!!
心唸如果我唔食呢個, 咪直頭無嘢食.>< 於是抱住死就死啦嘅心態夾咗塊魚試下.哇, 都真係辣架啵! 但除咗辣, 仲有好濃郁嘅香味, 同埋食到d胡椒味. d魚片無乜骨, 啖啖肉, d肉又唔會碎曬或者好霉. 最緊要無腥味. 食下食下又真係幾好味道. 係不過辛苦d要係咁飲水.(因為我完全唔食得辣)但居然感覺辣得好過癮, 明知係辣, 但越係辣就越係想食.!
最尾戰果係我一個人飲咗2杯豆漿+唔知幾多杯水.感覺上有驚喜. 雖然我唔食得辣,但覺得呢間d嘢食真係幾好. 最緊要抵食.希望以後我食到多d辣嘢. 會再幫襯.
…查看更多
赞好