失望 甜姨姨研究所 2025-05-25今晚經過店舖,見到好似好吸引,叫左多芒西米,食幾啖都唔想食,芒果太大粒,酸到爆,無芒果味又唔香,奶多過芒果汁,又淡又結,仲要唔涷,好似食緊一碗暖既芒果西米,食多兩咪都唔想食。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享失望 甜姨姨研究所 https://s.openrice.com/QrLT0scXS00检举 张贴 评分--味道3环境3服务3卫生3抵食用餐日期2025-05-24等候时间20 分钟 (外卖自取)人均消费$40
好普通的食物 + 無禮貌的男侍應 98 Degree C 2008-02-26今日同honey去撐枱腳,於是唸住試新野,黎左呢間。叫左一個海南雞,一個肉燥面。所謂的海南雞飯,D飯毫無香味,又硬,D雞好明顯係雪雞。肉燥面一般,好咸,面好少。至於餐湯係羅宋湯,但好"希",好似飲雜菜水。服務?更令人想死。一個高高大大着橙裇衫的男侍應,完全亳無禮貌,我們落單話要A 同C 餐,我地足足講左3次,佢仲問你係咪要D 餐,吓,佢係咪連ABC 都唔識架?佢仲用審犯似的問你:『餐湯飲咩?要咩菜?餐飲呢?』又唔repeat order,就咁行開左,你都唔知佢有無落錯單,佢清理碟時兩次都唔小心跌杯碟,都唔明老闆點解會請佢!環境?坐卡位係OK,但若果坐圓枱就完全唔掂,張小圓凳會坐得好辛苦。整體來說,我完全搵唔到理由會再黎幫襯囉!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好普通的食物 + 無禮貌的男侍應 98 Degree C https://s.openrice.com/QrLT0tRqS00检举 张贴 评分2味道2环境1服务2卫生1抵食人均消费$60
一餐$68的不飽晚餐 兢馬門 2004-11-07我同男朋友仔看完以下的評語後,專程去試試,結果失望而回,今晚的晚餐有:1-洋蔥豬扒飯,2-蕃茄肉醬意粉,3-一個7寸火腿磨菇pizza,有沙律、甜品和咖啡,價值是$68。先講個沙律,有兩種:什或凱撒沙律,什ok,但凱撒沙律的生菜不新鮮,菜已捆啡邊*o*我叫個豬扒飯和肉醬意粉,碟肉醬意粉得丁屎肉醬,好似食緊齋意粉;豬扒飯的豬扒好細舊,好少汁,又似好似食緊白飯咁,味道一般。至於個甜品,我未食完,老闆娘已問定甜品,佢話平時有芝士蛋糕送,但因今日的蛋糕已餘下2款,所以今晚的甜品只有雪糕和一件小小的cookie。佢仲話這些蛋糕是昨晚剩下的(好誠實啊!),如果要選蛋糕作甜品,要加$10。(平時跟餐有蛋糕,今晚因只剩下昨晚的蛋糕,所以要加入$10才有得食,哈哈哈哈!佢認為會有人肯加多$10元食隔夜蛋糕嗎?)最後是咖啡,只可選擇$22以下,如要選特別種類的咖啡便要加錢。總括來說,只有杯咖啡是有水準的。不過以$68元個餐就真的不值。我同男朋友仔食完,都覺得好似冇食咁,一陣風冇,不過銀包就少了$145。(我跟住還要去隔離街食多一碗”碗仔翅、燒賣、粉果....等才飽。)…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享一餐$68的不飽晚餐 兢馬門 https://s.openrice.com/QrLT0lBa000检举 张贴 评分--味道--环境--服务--卫生--抵食
加價‧被騙‧難食 新加坡南香海南雞飯 2004-10-03昨晚和男朋友專程去食佢的海南雞飯,經濟還未正式好轉,這家店已加價,而且加幅很大呢!原本$54的二人晚餐,而家要$60,足足加左不只10%。一人餐原本要$30,而家加到$35。好似搶錢咁。但加價不特只,食物大減,好少飯,好少雞,雞仲要勁肥,所謂個例湯好似史雲生雞湯。完全唔掂!個女人"筆"飯時,我話點解咁少飯,佢話"吓!唔少架啦!",咁鬼孤寒,d飯好以釀左金咩!扺你冇生意!講返食物質素,個飯冇以前咁好食,唔香,飯身唔靚!碟雞冇乜雞味,可以話完全失望!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享加價‧被騙‧難食 新加坡南香海南雞飯 https://s.openrice.com/QrLT0xAu000检举 张贴 评分1味道3环境2服务2卫生2抵食人均消费$60