第一次食咁難食既三哥 譚仔三哥米線 (八號花園) 2022-08-20我一直係三哥粉絲,間間質素都保持到好好平時叫開麻辣湯底,今次一食就中伏超級鹹,好似鹹水浸米粉完全無麻辣味😤😤下次我都係食番大明里分店😤😤😤😤仲要比錯餸我食左咁多年今次好失望😞…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享第一次食咁難食既三哥 譚仔三哥米線 (八號花園) https://s.openrice.com/QrLT0ESP400檢舉 張貼 評分1味道--環境1服務1衛生1抵食用餐途徑外卖送餐
潮洲菜 x 廣東菜新勢力 潮.悅 (始創中心) 2020-03-01始創中心一向都多酒樓選擇, 今次經過見開左間新既酒樓 叫"潮‧悅", 故名思義 食潮菜埋位見餐牌原來潮菜 同 廣東菜都有提供, 介紹下先:潮菜篇香煎水瓜洛潮州人所叫的水瓜,其實就是絲瓜,水瓜烙是潮菜中的家常菜,做法簡單又香口,蘸魚露伴食更添風味。橙皮反沙芋反沙芋是個難度十分的菜式,製作過程頗繁複,師傅需要妥當掌握時間,所以反沙芋要做得人人稱讚,就可見師傅的功力有多勁!反沙芋加上橙皮碎更增添清新感碧綠川椒雞紫蘇葉炸得十分輕盈薄脆, 嫩滑的雞肉跟雞皮黏附著炒香了的川椒絲, 是伴飯一流的菜式拔絲香蕉拔絲香蕉: 糖絲拉得高高的,賣相相當吸引而且不太甜! 香脆糖層包著的香蕉肉又不會太腍,酥脆香甜廣東篇燒鵝拼叉燒可說是潮悅的名物, 必試!!真係卧虎藏龍 聽經理推介得知燒味師傅非常功力深厚, 曾經多年主理過高級會所; 非常難請他來的大家來一定一定要試師傅手勢 叉燒燒得岩岩好, 食下鬆化有感而且一點也不膩!燒鵝豐腴的肉汁從指縫間流出,每啖都油香四射,邪惡得來卻令人非常滿足。…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享潮洲菜 x 廣東菜新勢力 潮.悅 (始創中心) https://s.openrice.com/QrLT0czzDm0檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食推介美食香煎水瓜洛橙皮反沙芋碧綠川椒雞拔絲香蕉燒鵝拼叉燒用餐日期2020-02-29用餐途徑堂食相關食評30日內同一位會員在同一間餐廳提交的食評酒樓新開張,試試無妨😁
酒樓新開張,試試無妨😁 潮.悅 (始創中心) 2020-02-24行過舊譽宴位置,新酒樓叫潮.悅,見到新開張仲有1蚊燒賣同全單8折,要去試下先。要哩度點心即場製作,新鮮好味$1燒賣 有4粒,好抵食點心不錯,炒粉麵也值稱讚下次晚市試埋小菜先…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享酒樓新開張,試試無妨😁 潮.悅 (始創中心) https://s.openrice.com/QrLT05Eut00檢舉 張貼 評分--味道5環境5服務5衛生--抵食用餐途徑堂食相關食評30日內同一位會員在同一間餐廳提交的食評潮洲菜 x 廣東菜新勢力
性價比唔太高既火煱放題 鍋匠中日火鍋專門店 2018-12-21見哩間唔洗排隊去了一試$168 /人 綽頭係幾好既。。。。2個半鐘。。係幾長既。。如果唔急想慢慢上野傾計。都唔係唔好。但係哩個價除左牛 / 豬 / 雞/ 魚柳任叫。。係。。任叫, 但超級慢😮😮😮 我可能肚餓啦, 前半個鍾一舊肉都無😂😂😂其他任食配料就麻麻, 不但要落單而且款式就無咩。。素食既款多d.....有d丸但好少款。差不多叫晒menu 既野我本人就唔推介再食了, 佢其實有upgrade 野有海鮮, 我就無試了。可能有唔同體驗吧!…查看更多+ 2以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享性價比唔太高既火煱放題 鍋匠中日火鍋專門店 https://s.openrice.com/QrLT09wCn00檢舉 張貼 評分3味道4環境2服務4衛生3抵食用餐途徑堂食
銅記新食力~ 大大碗叻沙都係$39起 小叻沙 2018-12-21成日係銅鑼灣想食d平民野, 上星期開左間叻沙專門店👍 出面餐牌價錢親民$39, 加多少$ 又有海鮮叻沙, 仲有龍蝦叻沙tim😮😮今次我就試左佢啦!試下好鮮甜, 加埋叻沙湯底好正👍👍供應期有期, 食左先講😛哩度有3款湯底; 清湯/ 咖喱 / 馬來叻沙仲有唔同辣度. 其實我食到少少辣。哩度既辣唔會好辣, 幾易入口👍另外試左無骨海南雞🐥果然唔錯, 清晒仲有叫左海鮮叻沙✋✋都幾多餸其實哩度幾多選擇價錢又ok, 我下次會再來👍👍…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享銅記新食力~ 大大碗叻沙都係$39起 小叻沙 https://s.openrice.com/QrLT0QACn00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務5衛生5抵食推介美食蘇格蘭蟶子皇叻沙$115海南雞$198錦繡叻沙$65海鮮叻沙用餐日期2018-12-20用餐途徑堂食人均消費$50 (晚餐)