懷舊菜式👍🏻👍🏻 女人街食飯公司 2025-09-08有時經過見到佢幾多人,今次決定試吓,都幾好食嗌咗三個餸,芥末沙拉骨、鍋貼小棠菜、黃金蝦呢個窩貼小棠菜好正,而家得返好少地方有!見竟然冇人講佢,決定要寫返個post表揚吓😂😂係墨魚餅撈咗切碎嘅小棠菜,入面都有墨魚粒,而且出面嗰陣炸衣好薄,正👍🏻👍🏻👍🏻黃金蝦,調味都幾好。舖頭都細心,會主動比手套同埋濕紙巾👍🏻👍🏻芥未沙拉骨,佢嘅Wasabi味都有少少勁,忍唔住嗌咗杯嘢飲🤣肉質鮮嫩嘅…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享懷舊菜式👍🏻👍🏻 女人街食飯公司 https://s.openrice.com/QrLT0F4yl00检举 张贴 评分5味道5环境4服务5卫生4抵食推介美食窩貼小棠菜$128黃金海中蝦$168用餐途径堂食
即焗心太軟&用真cream 金滿堂甜品 2024-09-24本身不太大期望咁入嚟食,睇d相以為又係d植物cream,點知係用真cream!!朋友嗌咗個槤清雲,估佢唔到竟然用真cream! 真cream成本高好多,好感動榴槤配椰子果、清水凍好夾,正啊然後個心太軟係即焗!講真香港越來越多交貨嚟嘅蛋糕型心太軟,$53即焗真係算咁!因為太多人貪方便用蛋糕型reheat就算。但即是焗嘅心太軟先好食㗎嘛🤤 而且會冒焗太耐會熟過頭嘅風險,Respect!!仲有畫公仔,都幾有心思…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享即焗心太軟&用真cream 金滿堂甜品 https://s.openrice.com/QrLT07knM00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食心太軟用餐途径堂食
無適海景配超高CP多國菜 Harbour Fun Restaurant and Bar 2024-02-18超高CP多國菜,已經嚟咗十次有多,配上無敵海景,差不多每次約fd都會推介嚟呢度~😍 d staff都認得我啦哈哈 而且呢度睇煙花一流🤭 西餐、日本菜都印度菜都同樣岀色~😋刺身好新鮮好正🍣 平常唔點食意粉嘅我每次嚟都會嗌意粉!pesto醬係佢地自家製特別鐘愛個菠菜蘑菇長通粉,個粉口感啱啱好,有啲咬口,唔會話太硬太淋👍🏻👍🏻 菠菜加埋芝士煙煙韌靭,仲有啲蘑菇都幾香個刺身靚到~話係賀年版🤤🤤 海膽好鮮甜!唔會話有明礬味先拖羅入口即溶~樣樣都好正!跟住今次嗌咗個三文魚西京燒🐟 岀面真係未見過,通常都係銀鱈魚定咩。佢都做得好juicy,個皮甜甜地,都幾開胃,可以一試👍🏻然後到印度部啦👳🏾♂️可能見我地成日嚟,大廚親自嚟serve🤣 佢話佢地真係有個印度嗰d炭爐去燒平時好鐘意食個dosa,今次試吓d烤餅,揀咗蒜蓉味,香到呢🧄配咗個牛油雞,不過我就唔食辣嘅,d fd話好味好香而個烤餅真心正!外脆內軟,唔會話太乾太油,如果唔係因為太飽真係想嗌多份🤤🤤呢個價錢,呢個質素,呢個景,無得彈啦!…查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享無適海景配超高CP多國菜 Harbour Fun Restaurant and Bar https://s.openrice.com/QrLT0jl9G00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食菠菜蘑菇芝士意粉刺身拼盤(賀年版)西京三文魚蒜蓉烤餅刺身拼盤菠菜蘑菇芝士長通粉用餐途径堂食
好多高質罕見內臟嘅火鍋,竟然有魚腸! 三鍋 2023-11-21第二次嚟食,上次鴛鴦鍋比個沙嗲湯驚艷到,所以今次單點沙嗲~見到menu有好多內臟,而且竟然有魚腸!! $68有咁大份算係咁啦😻 上次都有食鵝腸,個口感都好正,好新鮮份魚腸真係不得了。第一次見到打邊爐有魚腸,實在太優秀,優秀到要上嚟打返篇食評!要比更多人見到🤤 有腸有肝嘅香仲有少少肥,充滿魚油香🤤🤤🤤好邪惡但太好食了牛肉嗌咗細嘅手切本地牛同牛舌,個牛舌勁正,有牛味又唔會靭👍🏻個響鈴係即炸,都好正🫶🏻🫶🏻🫶🏻…查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好多高質罕見內臟嘅火鍋,竟然有魚腸! 三鍋 https://s.openrice.com/QrLT0jrHE00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生4抵食推介美食魚腸魚腸鯇魚腸即炸響鈴用餐途径堂食