炸雞好食過水門雞 水門雞飯 (豉油街) 2024-04-17第一次食呢間水門雞,叫左水門雞拼炸雞飯,先講水門雞,我轉左雞胸,但係d雞都算腍,點左個汁會好食好多,都係普通野。跟住就係炸雞,炸雞熱辣辣,幾好食,我覺得炸雞好食過水門雞好多🤣🤣個湯好重胡椒味,第一次飲會surprise,個飯就好普通。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享炸雞好食過水門雞 水門雞飯 (豉油街) https://s.openrice.com/QrLT0BvjI00检举 张贴 评分--味道3环境3服务3卫生--抵食用餐途径堂食
日本家庭式三餸飯🍚 米気 2024-04-10Lunch set 選擇好多,有時仲有限定menu,自己一個真係試唔哂,今日叫左食過咁多個餸入面最鐘意既南蠻炸雞同帆立貝裙邊海藻沙律,南蠻炸雞唔似其他有啲食店咁淨係用現成蛋黃醬,佢地有加洋蔥係入面,食落會冇咁漏。而帆立貝裙邊海藻沙律食落酸酸地,好fresh。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享日本家庭式三餸飯🍚 米気 https://s.openrice.com/QrLT0gsnI00检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生3抵食推介美食南蠻炸雞帆立貝裙邊海藻沙律用餐途径堂食
超油又乾豬扒包 新好利咖啡餅店麵食 2024-04-07黎到澳門就緊係要食豬扒包,見呢間既豬扒包都幾多好評,就入左去食。我地叫左最原始既豬扒包,但係d包一上到枱已經見到塊豬扒上面全部都係油,d油多到可以「筆」到出黎,唔止搞到成手油,食落都似飲緊油咁。如果可以隔一隔油再比客,咁會觀感上同味道上都會好好多。同埋豬扒既肉質唔好,又乾又柴,完全唔好食。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享超油又乾豬扒包 新好利咖啡餅店麵食 https://s.openrice.com/QrLT1yoaf00检举 张贴 评分1味道2环境2服务2卫生2抵食用餐途径堂食
好淋的牛肉 元洲牛肉麵 (青華閣) 2024-04-07前幾日上網見幾多人推介呢間既牛肉麵,所以就專登黎呢度食,我叫左元州招牌牛肉麵,湯底少鹹,牛肉好淋,有啲食唔慣,粗麵都幾重麵粉味,而小食墨魚餅都幾油,唔算好食。整體黎講,佢既招牌牛肉麵非常一般,唔洗特登去食。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好淋的牛肉 元洲牛肉麵 (青華閣) https://s.openrice.com/QrLT07L9I00检举 张贴 评分3味道3环境3服务3卫生3抵食用餐途径堂食
值得一試既甜品 甜姨姨 (煙廠街) 2024-04-05同朋友食完飯諗住食甜品,行到呢邊見到甜姨姨menu幾吸引就決定食呢間。我地揀左甄沾記焦糖椰子冰share,味道唔錯,值得一試,好濃既椰子味,鐘意椰子既人必食,食落去係會有驚喜,而且食到中間仲可以倒埋佢附上既椰奶,會更加好食。不過個雪糕雪得太硬,美中不足。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享值得一試既甜品 甜姨姨 (煙廠街) https://s.openrice.com/QrLT0Z4PI00检举 张贴 评分4味道3环境4服务3卫生3抵食推介美食甄沾記焦糖椰子冰用餐途径堂食
不過不失 越式小廚 2024-04-05本身唔諗住食呢間,不過誤打誤撞入左黎,叫左豬扒撈檬同埋牛丸河粉。豬扒撈檬幾好食,但係豬扒乾硬左少少,有改善空間。牛丸河粉味道正常,不過不失。總括嚟講,係間幾好既餐廳,如果冇咩野想食都可以食佢。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享不過不失 越式小廚 https://s.openrice.com/QrLT0Y4PI00检举 张贴 评分4味道3环境4服务3卫生4抵食用餐途径堂食