openrice
Map
Special collection
自助餐 火锅 新餐厅 优惠券 餐厅排行榜
What's Hot
生活志 饮食志 开饭头条 放闪为食团 抖一抖 台湾Let's Go! 食得知味 我有我态度 食谱 识食台

甜姐怡's Profile

HomeProfile甜姐怡
甜姐怡
Follower
Following
甜姐怡
等级1香港
Overview
Reviews (3)
Photo (7)
回味,第二次光顧
活一鮮
2010-04-17
今日都係七點到到。去到,話因為有人訂左檯,不過未到。所以留左電話,話十分鐘後,訂檯的人無黎就打比我地。都算好彩呀,十分鐘後真係有位。一入到坐低,覺後個冷氣直吹個頭,諗住過多陣,太凍先出聲。點知我都未開口,個師傅已經叫人調番高個風口,嘩,真係好細心,無時無刻都留意住客人ge需要。今次叫左同上次完全唔一樣ge食物,有帶子魚生飯,山葵蝦軍艦,火炙帆立貝壽司,加洲卷,海膽墨魚,甜蛋小食同紅酒三文魚。十分唔錯,特別一提係個軍艦,放到最後先食,但佢d紫菜一咬就斷,d蝦仲好爽喎,好正呀。因為我d牙本身唔整齊,所以食親軍艦都咬唔斷。第一次感受到,可以完完整整咁咬斷一半舊軍艦。原本係諗住叫粒粒魚生飯,但咁岩賣曬,所以改叫帶子魚生飯。因為諗住一塊塊的話,驚d刺身得好少。但又唔會喎,食到尾,變左只係食刺身。唔錯紅酒三文魚好特別,我幾鍾意。不過火炙帆立貝同無火炙個個無咩分別,同埋今次甜蛋唔夠甜。服務態度依然咁好,真係會再去。…Read More
Ratings
紅酒三文魚,山葵蝦軍艦
2010-04-16
Related Review
Reviews submitted by the same member to the same restaurant within 30 days.
活一鮮,正正正正
活一鮮,正正正正
活一鮮
2010-04-10
七點到去到,岩岩好有兩個位。我地兩個人,叫左一個粒粒魚生飯,彩虹卷,三文魚壽司,帆立貝壽司,甜蝦壽司,仲有蟹棒壽司。個粒粒魚生飯,好正,好好味。d魚生好多呀,食到尾都仲有魚生送飯,唔會得番d飯。師傅好細心呀,主動問我地要唔要碗分黎食。壽司方面,order左個d都好好味,好鮮味。特別一提,個蟹棒大個舊飯好多。正~wasabi係磨出黎個種,唔同出面個種好實個d。服務態度十分好,好有禮貌,好細心。咁好的服務態度,又唔洗加一,哈,抵~…Read More
粒粒魚生飯
彩虹卷,三文魚,帆立貝
甜蝦,蟹棒
大大條蟹棒
粒粒魚生飯,彩虹卷
2010-04-09
Related Review
回味,第二次光顧
激氣而走
添好運點心專門店
2010-03-20
尋晚,六點九到去拎飛,已經要們等大約一百張檯。咁諗住行下街,一個鐘後番去,就差唔多有位。一個鐘後返到去,仲要等多三十多張檯喎,咁諗住行多陣啦。點知一返到去,佢突然叫飛叫得好快,可能已經無人等,我就係因為行多一陣,走開左就過左飛。過左飛係自己ge責任。但等左咁耐無得食已經唔開心,仲要比門口個個阿姐好串咁話:係呀,睇唔到咩,過左飛囉,點呀?再排過囉,不過我地9:30cut飛,到時輪唔到你就無嫁啦喎!”聽完佢咁串語氣ge回答,真係好激氣。以後都唔會再去,好味又點呀,服務態度勁差,亦唔算係一間好店。…Read More
Cities
  • 条款和细则
  • 版权政策
  • 商家服务条款
  • 就业机会
OpenRice《开饭喇!》为香港最受欢迎饮食资讯媒体并已覆盖多个亚洲地区,提供最新最全面的餐厅资料、食评及评分。配合网上订座、餐饮券、外卖自取及OpenRice Pay埋单等多元餐饮服务,让你轻松搜寻及享用地道美食及最佳餐厅!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版权所有 不得转载
如您发现含有侵犯版权、商标、商业内容或其他不当的内容,请按此向我们检举。