出色的車仔麵 味匠車仔麵專門店 2019-07-10作為一個西柚,係西環群組見到其他西柚推介,一於試下佢。的確唔錯,值得推介,我都係第一次見車仔麵餸同麵係分開既,我叫左米粉清湯底,素湯有冬菇蘿白既味👍🏻如果食素既值得一試~米粉有咬口同埋個質地非常好,份量都唔少,夠飽肚叫左三餸,芝士丸,春卷,同豬手,芝士丸就無乜特別,春卷好味,厚身啲,不比南記差。特別要讚既係豬手同奶茶,豬手鹵得入味,奶茶入左樽,飲唔晒可以攞走,茶味濃得黎唔會好澀,好滑,好過好多茶記。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享出色的車仔麵 味匠車仔麵專門店 https://s.openrice.com/QrLT0vzsQ00检举 张贴 评分5味道3环境4服务4卫生5抵食用餐途径堂食
食海鮮小菜好去處 百味鮮辣蟹專門店 2016-11-11訂位時已FULL, 話要試試walk in, 7點黎到,等左差唔多十分鐘,店內光鮮企理乾淨,入到去侍應有禮貌地主動問茶同介紹食品,選左苿莉綠菜,又幾香喎~ 先黎2 個前菜小食先芥香雲耳,好開胃,有陳醋既味,仲有小小日本芥辣,感覺好似好健行康涼伴三鮮,青瓜,皮蛋,蕃茄,三樣好似唔啦更既嘢放埋一齊,後果出其地好喎,好清新,加埋一個撈乜都好食既日式芝麻醬,幾好食。主角係避風塘炒蟹,個侍應一攞黎已經聞到好香,隻蟹好新鮮,啲蒜炸得夠乾身,我地只係叫左小辣,最後都忍唔住落手食,值得一讚細心位係當我地食到隻手油淋淋時,店員主動攞左一兜檸檬水俾我地洗手,我個人好buy 呢個服務用左避風塘啲劣炸蒜炒左個二食新竹米食,好得,加左蛋絲,唔會太咸,一陣就清晒。金銀蒜蒸蟶子皇,超大隻,好新鮮,岩岩好,唔會蒸到太老,食落口爽口,$48一隻,抵食,記得上次係佐敦樓上鋪食,都要$78隻,相比下呢度抵好多。嘩,呢個直係今餐既驚喜,冰鎮咕嚕骨,原本唔知的,店員話呢個只係閒日先做,咁岩今日係星期四,所以有出,一上枱,不得了,淨係個勢都嬴晒,賣相好靚,用左碎冰粒做底,放左隻招財貓係度噴煙,好迷幻,應該係乾冰,全部人即刻相機先食,放上FB 呃like 都抵,外脆內暖,推介!迷你炸豬手,講得迷你,又唔係好似德國炸豬手咁大,叫左都可以食到第二啲嘢,炸到岩岩好,唔會太乾身,肥瘦均勻,有小小煙燻味,用黎送酒真係一流。食左咁多好嘢,最後叫多個菜清清地,金銀蛋西洋菜,好味呀,西洋菜無乜渣。總括黎講,呢餐大滿足,海鮮夠新鮮,最驚喜係冰鎮咕嚕骨!!,今次得四個人,叫唔到咁多,仲有好多嘢想食,會再約朋友試試其他,期待下一次。…查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享食海鮮小菜好去處 百味鮮辣蟹專門店 https://s.openrice.com/QrLT0QDee00检举 张贴 评分5味道4环境5服务4卫生4抵食推介美食涼伴三鮮避風塘炒蟹避風塘二食炒米粉金銀蒜蒸蟶子皇冰鎮咕嚕骨迷你炸豬手金銀蛋浸西洋菜避風塘炒蟹,冰鎮咕嚕骨,金銀蒜蟶子皇用餐日期2016-11-10等候时间10 分钟 (堂食)人均消费$200 (晚餐)