雞煲晚餐 至尊雲吞麵雞煲 2020-10-27真心推介,2個人食都係316,最特別就係佢任飲係包埋茶餐廳飲品,唔似平時放題既任飲汽水,今次我地嗌咗中辣雞煲,佢係可以無限加雞,食到差唔多就可以加湯打邊爐,我加咗二次雞就飽到食唔到啦,啲雞好入味,辣度岩岩好,雞皮都脆脆地好好食,肉質都好軟滑,如果突然諗唔到食咩野,可以去試下雞煲,好正…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享雞煲晚餐 至尊雲吞麵雞煲 https://s.openrice.com/QrLT0ugqw00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食用餐途径堂食
鐵板神燒晚餐 鐵板神燒 2020-10-25今次係我第4次去依間鐵板神燒食,一開始我都幾鐘意佢個台式炒生肉,幾抵,又有飯有菜,不過不得不承認,今日個炒菜,有啲失水準,平時好好食,或者今日人多,所以較味冇較得咁好,差咁啲味,而主角台式炒牛肉,我覺得仲保持到水準,黑椒味好足,牛肉份量都好夠,依家外賣自取都係45蚊,我覺得依個價位食到依個味,係ok既…查看更多+ 2以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享鐵板神燒晚餐 鐵板神燒 https://s.openrice.com/QrLT0Ewaw00检举 张贴 评分4味道5环境3服务3卫生5抵食用餐途径堂食
1523 釗級廚房晚餐 1523 釗級廚房 2020-09-27真心真心真心,大家如果係元朗諗唔到晚餐食咩好,依間會係一個好選擇,首先,我嗌咗一份肉眼扒,一份咸豬手,先講一講個肉眼扒先,佢首先會俾個湯你,個湯係廚師每日新鮮煲,絕對係一個特別既蘑菇湯,之後個蒜蓉包幾好食,主角肉眼扒,我叫咗7成熟,真心幾大塊,7成熟岩岩好,每一舊既肉汁都好多,不過個汁就唔係幾襯塊扒啦,要特別講講佢個黑松露薯蓉,係包埋係扒度,好好依,個黑松露味岩岩好,真心推介試下其次係個咸豬手,個皮燒到好脆好好食,不過就真心好肥膩,如果身體唔好既,就唔好食咁多皮,成舊咸豬手既份量都幾大,夠一個人加一個細佬食,如果你唔識切,可以問下廚師可唔可以碎上…查看更多+ 5以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享1523 釗級廚房晚餐 1523 釗級廚房 https://s.openrice.com/QrLT0LqKw00检举 张贴 评分4味道5环境5服务4卫生4抵食推介美食薯蓉用餐途径堂食
真台客晚餐一試 真台客 2020-09-18首先,不得不讚賞店員的服務態度非常之好,一入去量體溫,入座,店員都好客氣,坐低望一望餐牌,就點咗個魯肉飯同蛋餅,魯肉飯既肉比起平時某某101既肉都大舊,飯粒水份岩岩好,配埋一齊好好食,但係個碗就有啲奇怪,有啲唔係幾平均,之後個蛋餅不過不失,對我黎講,幾好食,我本身鐘意食蛋,所以我幾鐘意食…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享真台客晚餐一試 真台客 https://s.openrice.com/QrLT0zfMT00检举 张贴 评分4味道5环境5服务5卫生5抵食用餐途径堂食
荃灣荃新天地蝦麵店下午茶 蝦麵店 (荃新天地) 2020-08-30今日去到荃新天地2樓既蝦麵店食下午茶,不得不說,蝦麵店既老闆真係好好人,成日會有啲優惠俾學生,今次二個人就嗌咗咖哩叻吵湯底既魚片四寶檬粉,碗野黎到,我第一個感覺就係好多餸,首先,個湯底好好飲,好香既咖哩香味,配埋檬粉好夾,而魚腐同魚片吸了湯汁好好食,咁另外我地都嗌咗咖哩雞飯,咖哩香味好吸引,唔太辣,但係椰汁味比較重,薯仔亦都煮到好淋,入灑味,我非常推薦大家去試下,佢仲有唔同湯底既食物,都算幾特別既湯底…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享荃灣荃新天地蝦麵店下午茶 蝦麵店 (荃新天地) https://s.openrice.com/QrLT0YFWv00检举 张贴 评分4味道5环境5服务5卫生4抵食用餐途径堂食
大丼家午餐 大丼家燒烤牛丼專門店 2020-08-24芝士燒牛肉飯($56)是店家推薦的牛肉飯,芝士濃味十足,牛肉數量多且加上芝士燒更加呈現出配搭的效果。另外,白飯是日本米,份量多,女生胃口細可與友人分享,男生就會足夠飽肚。牛肉飯還會配有菜和少量洋蔥,菜的味道相似前菜的沙津菜,建議可當前菜嘗試。日式餃子(三件)$18今次嘗試下餃子小食,是現場點即時做,所以需要有耐性等待,餃子脆口,配上醬油更加可口。…查看更多+ 2以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享大丼家午餐 大丼家燒烤牛丼專門店 https://s.openrice.com/QrLT0pkqv00检举 张贴 评分4味道4环境4服务5卫生5抵食用餐途径堂食
真台客外賣 真台客 2020-08-02因為疫情關係,冇辦法出去食飯,唯有去叫外賣啦,今次叫咗腸仔滷肉飯同蚵仔煎,首先蚵仔煎黎講,海鮮味好突出,食得出食材係高質既,其次係腸仔滷肉飯,有趣既係佢啲滷肉係一條條,同埋偏咸,腸仔就冇咩特別,蛋亦都ok既,最後推薦如果想係元朗食台灣野可以一試…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享真台客外賣 真台客 https://s.openrice.com/QrLT0NSCv00检举 张贴 评分4味道4环境3服务5卫生3抵食用餐途径堂食
麵屋.隱午餐 麺屋·隠 2020-07-18今日黎咗元朗食拉麵,就揀咗好多人都話好食既麵屋隱試下,入到去既環境幾有日本feel,之後我就叫咗赤隱同埋餃子試下,湯我就揀咗濃湯,其他都正常,拉麵黎到,我第一下就聞到好大陣既紅油味,試咗一淡肉球,好辣,真心辣,不過又辣得幾過癮,之後個湯底,濃湯好好味,配合紅油既辣,令到個湯底飲起上黎好正,麵黎講正正常常,反而想講下個餃子真心好食,佢煎到香脆,唔會太硬或者太淋,餃子汁亦都唔咸,味道岩岩好,我建議一定要試下依度既餃子…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享麵屋.隱午餐 麺屋·隠 https://s.openrice.com/QrLT0KQWv00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生3抵食用餐途径堂食
光榮晚餐 光榮冰室 (兆和街) 2020-06-01今日黎到荃灣既光榮冰室食,一直都知好黃,但係黃到成間鋪都係文宣就真係第一次見,嗌咗一個咖啡牛腩飯,咖哩豬頸飯,土魷肉餅煲仔飯,首先,咖哩汁呢,就偏咸既,冇咩辣味,不過都幾易入口,牛腩都抆得幾淋,豬頸肉ok既,不過不失,不過佢既量係真係幾抵食,係多到食唔灑,煲仔飯普通質素,飯焦有火候味…查看更多+ 2以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享光榮晚餐 光榮冰室 (兆和街) https://s.openrice.com/QrLT0v0Sv00检举 张贴 评分3味道5环境5服务5卫生5抵食用餐途径堂食
地道館下午茶 地道館麵軒 2020-05-31今日下午黎咗依間荃灣地道館食下午茶,特別想講下依度果蘿蔔牛腩飯,個牛腩真係抆到好 淋,好易入口,汁亦都好入味,蘿蔔都冇咩渣同苦味,係我暫時食過既最好食既蘿蔔牛腩飯,而我另一個雞翼餐肉麵,我覺得鐘意食辣既人會鐘意,佢個湯底辣辣地,幾有趣,雞翼不過不失,另外仲嗌咗個炸魚皮,普普通通…查看更多+ 2以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享地道館下午茶 地道館麵軒 https://s.openrice.com/QrLT0d0Cv00检举 张贴 评分4味道5环境4服务5卫生3抵食用餐途径堂食
baba station午餐一嘗 巴巴站 2020-05-07下午茶幾平幾抵,嗌咗三個餐,一個小食都只係200蚊左右🤑咖哩牛肉抆得幾淋,反而咖哩雞就冇咩特別而咖哩有驚喜,咖哩對於唔食得辣黎講係幾辣,不過香料落得好足,正宗咖哩而串燒一般般,冇咩特別之處反而沙嗲汁出色,甜甜地,有花生底有一點好值得讚,服務員態度良好…查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享baba station午餐一嘗 巴巴站 https://s.openrice.com/QrLT04xKu00检举 张贴 评分4味道5环境5服务4卫生5抵食推介美食咖哩牛(加大)$65用餐途径堂食