良心小店 溏串小町 2021-03-14兩個人都唔係住附近,特登過嚟太和良心小店幫襯,希望小店能捱過呢個疫情。第一次嚟,裝修環境不錯,坐得舒服👍🏻略嫌店鋪唔夠光,食物打卡唔夠靚。社交平台message 職員回得快,要讚。仲有order咗個海膽軍艦,但食落去唔新鮮有臭味,已跟社交平台人講低,希望下次嚟會有改善。…查看更多+ 3以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享良心小店 溏串小町 https://s.openrice.com/QrLT03LyU00检举 张贴 评分4味道4环境5服务5卫生4抵食推介美食店舖裝修幾靚略嫌唔夠光炸牛蒡牛油果軟殼蟹卷串燒雞翼三文魚刺身拼帶子Orion生啤用餐日期2021-03-12用餐途径堂食人均消费$245 (晚餐)庆祝纪念生日
晚餐 The Salted Pig (新城市廣場一期) 2019-09-10好耐冇見個朋友,想試新嘢就是揀咗呢間the salted pig,食物環境都ok, 坐得舒服不錯,如果有人等位,就只可以坐個半鐘。叫咗個拼盤,一男一女食會有點吃力,個牛油果沙律係好味嘅,啤酒如果可以多啲選擇就更好👍🏻…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享晚餐 The Salted Pig (新城市廣場一期) https://s.openrice.com/QrLT02zGQW0检举 张贴 评分4味道5环境4服务5卫生4抵食用餐途径堂食
朋友成日話呢間日本拉麵o既溫泉蛋好好味 麵家山下 2012-10-13聽我好友講, 話上水有間偏入少少o既地方,搵到有o係日本咁好食o既溫泉蛋+拉麵, 話好好味,攪到我成日都想去試下!今日終於同好友去試,個舖位係橫街入面, 都幾僻,如果唔係朋友帶嚟 一定唔會識搵,我地好好彩, 一嚟到就有位, 舖入面得四個位咋...一見個餐牌, 嘩! 第一個反應係, 呢d 地方竟然咁貴,一碗拉麵最平都要六十蚊仲要唔包飲品,最後揀咗碗七十蚊o既, 因為佢包2 只溫泉蛋, 選擇咗黑蒜湯底,碗面一嚟, 一食咗蛋, 係流心黃嚟, 好好味, d 叉燒係好鬆化, 唔似其他舖的叉燒會 "un"個湯底唔會好味精, 整體都覺得好好食!如果$70 包埋飲品會吸引好多~~!!!仲有, 呢到個老闆娘係日本人嚟架, 講日文,好好禮貌架呢!!!一定會推介比朋友嚟試~~…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享朋友成日話呢間日本拉麵o既溫泉蛋好好味 麵家山下 https://s.openrice.com/QrLT0hOaY00检举 张贴 评分5味道3环境5服务5卫生4抵食推介美食叉燒溫泉蛋黑蒜湯底拉麵用餐日期2012-10-13用餐途径堂食人均消费$70 (午餐)