好味 安德魯餅店 2023-03-14二話不說買左半打。一個字,好味。趁熱食差唔多十年無去澳門,記得細個係食瑪嘉烈葡撻??唔知有無記錯。今次黎就食呢間,好多人排隊,但都輪得快。見到鋪頭裡面有其他都好吸引既麵包曲奇嗰啲,不過我講個胃俾咗葡撻。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好味 安德魯餅店 https://s.openrice.com/QrLT1Ed1800检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食葡撻用餐途径堂食
第一次正經食葡國餐 佛笑樓餐廳 2023-03-14澳門一日遊。我由細到大去澳門都無正正經經食葡國餐,今日同男朋友決定搵返間餐廳試下。男朋友話葡國餐無咩特別,但我都想自己試下。嗌咗小食拼盤,焗骨,葡國雞。乳鴿係招牌菜,但我覺得廣東都大把好味乳鴿,就無試乳鴿。食完感覺就係真係無咩特別。但未食過葡國餐既話可以一試…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享第一次正經食葡國餐 佛笑樓餐廳 https://s.openrice.com/QrLT1KMn800检举 张贴 评分4味道5环境5服务5卫生4抵食推介美食焗骨用餐途径堂食
沙律高質抵食 慢 2022-04-11連續食咗幾日沙律,好大份,好多選擇。so far 藜麥同雜菜底都試過,藜麥沙律會有好多青瓜絲。主食試咗牛肉、煙三文魚同牛油果,味道唔錯。至於伴菜都試過好多種,最鍾意食開心果,因為份量好多,而且唔洗自己剝殼。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享沙律高質抵食 慢 https://s.openrice.com/QrLT0bdH200检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食煙三文魚沙律慢煮牛肉沙律牛油果沙律用餐途径外卖自取