焗燶曲奇🌚 車厘哥夫餅店 2021-10-20好耐之前食過呢間曲奇幾好食,所以今次想食就特登黎買左半磅,$60半磅,可以選3種味。我要咗朱古力、腰果,同埋紅色應該係果醬?朱古力同果醬係正常鬆化好食既,但腰果味就差唔多全部都焗到燶曬,食到燶咗嘅苦味。唔明點解焗到燶晒都可以照賣?…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享焗燶曲奇🌚 車厘哥夫餅店 https://s.openrice.com/QrLT0E1f000检举 张贴 评分2味道3环境3服务3卫生3抵食用餐途径堂食
個底燶曬既蛋撻🙁 蛋撻王 (樂富市集) 2021-03-22行過幾次見到門口擺左好多款撻,賣相好吸引。今次買咗酥皮蛋撻同牛乳撻試吓,2個撻$18.5。兩個撻味道都正常,酥皮偏脆身,蛋漿就普普通通,但食食下好苦,一睇個底原來燶到咁😓牛乳撻個餡幾滑,味道同pie & tart既差唔多。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享個底燶曬既蛋撻🙁 蛋撻王 (樂富市集) https://s.openrice.com/QrLT0zy0F00检举 张贴 评分2味道3环境3服务3卫生2抵食用餐途径堂食
不過不失的傳統味道 奇趣餅家 2020-10-19每次經過呢間老餅家都會見到門口企咗一大堆人等買嘢食,於是買咗黎試吓。見好多人話呢度既紅豆燒餅好出名好好食,但因為本人唔食紅豆,所以買咗凈燒餅,老婆餅同蛋撻仔。老婆餅同燒餅$4-5一件,蛋撻仔每個$2。老婆餅內餡係有芝麻既,餡比較硬,一般。燒餅都係正正常常,三款當中最好食係蛋撻仔。個人本身唔鐘意曲奇皮,好怕有啲好槳口。呢度既皮比較厚,好鬆脆,但鹹咗少少。欣賞呢度即使係迷你size都可以單個買,下次經過想食既話都會再買。但另外兩款就唔會再揀lu~同一啲舊屋邨既餅店賣既質素同價錢差唔多,不過依家會賣唐餅既舊餅家愈來愈少,質素高既更加所凈無幾。行過想回味一下傳統味道都冇妨,始終幾蚊雞係今時今日既香港都好難買到咩嘢食,質素算是可接受啦。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享不過不失的傳統味道 奇趣餅家 https://s.openrice.com/QrLT0veiw00检举 张贴 评分3味道2环境2服务2卫生3抵食用餐途径堂食
小食好食過炸雞 大力水手炸雞 2020-06-24單人餐只有5個餐揀,選擇不多。今次揀咗3號餐$49,鬆餅係另外加既$6一個本來對炸雞期望幾高,但結果係只有炸皮有少少調味,雞肉入面係完全冇味淡荗荗,應該係我目前食過最難食嘅炸雞😅下次想食炸雞都係食返麥炸雞同Jollibee反而薯條最好食,條條都好脆,但又唔會炸到乾晒👍🏻鬆餅都好味,但單食比較鹹,跟左一包蜜糖,淋埋上面就剛剛好平衡返整體食物份量比較少…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享小食好食過炸雞 大力水手炸雞 https://s.openrice.com/QrLT0Nbev00检举 张贴 评分3味道3环境4服务4卫生3抵食用餐途径堂食
價廉物美😋 麥記美食 2020-05-28酸辣湯入面有木耳絲、豆腐、蛋花、豬皮、少量肉絲,口感豐富,酸酸辣辣好開胃生煎包$10/3個,拎到返屋企個底都仲好脆,入面的豬肉餡略少,不過都好好味,抵食。下次想試埋煎餃同菜肉雲吞…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享價廉物美😋 麥記美食 https://s.openrice.com/QrLT0YzqS00检举 张贴 评分4味道3环境4服务3卫生4抵食用餐途径堂食
無下次😟 629雞蛋仔 2019-12-24好耐之前食過一次,已經冇咩印象味道點,見有報道介紹講到好巴閉咁,一直想再試一次上次大約8點去到話粉漿已經賣曬,但唔知點解仲未收鋪🤔今次中午去終於買到,叫左咖啡味雞蛋仔,$22。本身睇左介紹都預左老闆好有性格,其實對呢點都唔太在意,只要唔係態度好差,呢類小食都係買完就走,都唔要求要咩服務。但重點係食物質素太差🤢雖然雞蛋仔係即整既,但一拎到即時食都唔係好脆,未食到一半仲已經淋曬,咖啡味唔係粒粒都食到,而且完全似一陣風,一㩒就扁曬,入面係空心既。唔知係出名左質素下降定點,總之我一定唔會再去,價錢唔平,除原味外都要$22以上,見到有個紫薯味要$29,但咁既質素完全同價錢唔成正比。浪費錢又浪費左食甜品quota,失望🙁…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。2分享無下次😟 629雞蛋仔 https://s.openrice.com/QrLT0DL0t00检举 张贴 评分1味道2环境1服务3卫生2抵食用餐途径堂食人均消费$22
環境舒服食物好味😋支持長者就業 銀杏館 婆婆廚房 2019-11-10星期六第一次黎試下呢度,午餐是半自助形式,每人揀一個主菜,就可以享用自助沙津,紅米飯,粥,湯及飲品。🥘我地叫個兩個主菜,分別是醬油雞和香露蝦。兩個主菜都好味,餐廳標明少油少鹽,但個人覺得略咸一點。🥗沙津吧選擇不太多,車厘茄,菜,粟米,大豆芽和青椒,紅腰豆,但都好新鮮,有沙津醬同黑醋可添加。🥣個湯都好好飲,味道清甜,見到材料有紅蘿蔔和牛蒡,不像平時街飲的湯油淋淋。☕️飲品有咖啡,柑桔蜜和洛神花蜜。驚喜的是柑桔蜜和洛神花蜜都是不甜的,只有食材本身的味道👍🏻🌻呢餐午餐好滿意,好欣賞支持長者就業的理念,當日餐廳的侍應服務都很好,我地睇緊餐牌的時候都有走來問我地是否第一次來,並介紹如何點餐。Openrice上見到原來還有其他分店,希望下次再試埋其他分店😆…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享環境舒服食物好味😋支持長者就業 銀杏館 婆婆廚房 https://s.openrice.com/QrLT0vSWs00检举 张贴 评分4味道5环境5服务4卫生4抵食用餐途径堂食
Strawberry bagel🍓 Simplylife Bakery Cafe 2019-11-10香港的麵包鋪不常見有賣bagel,行過呢度有就買黎試下。 當日見到有3種口味,冇記錯的話有芝士,藍莓同士多啤梨。Strawberry bagel入面有士多啤梨果肉,帶點濕潤感,類似果醬裏面的果肉,酸酸甜甜,但不會過甜。Bagel做得不錯,惟獨包面烤得太焦。而當日收銀的員工態度亦不太友善。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享Strawberry bagel🍓 Simplylife Bakery Cafe https://s.openrice.com/QrLT0iT0s00检举 张贴 评分4味道4环境2服务3卫生3抵食用餐途径堂食
不像bagel口感的bagel 嚐麥手作 2019-09-11一直聽聞呢間麵包店啲包好食,用靚料製作。這次經過終於有機會試下,選了這個斑蘭bagel,買回家用焗爐翻熱了,試食後都幾失望😔無bagel特有的嚼勁口感,而且雖然這個bagel看上去個子不小,但內裏空心得太嚴重,加上麵包偏鬆軟空氣感,飽肚感不重。$16一個偏貴。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。2分享不像bagel口感的bagel 嚐麥手作 https://s.openrice.com/QrLT06UyQW0检举 张贴 评分3味道3环境3服务3卫生3抵食用餐途径堂食
湯底鹹,叉燒更鹹 一幻拉麵 2019-09-11見到有生日優惠想試下,去之前都有先睇下食評,見到不少人話太鹹,但心想反正生日免費,一試無妨吧。結果是真的太鹹,湯底和蛋都好鹹,叉燒更是超級鹹🤢而且湯底比平時拉麵湯底油膩,可能只適合重口味人士。這次選了粗麵,因為見一般拉麵較少有提供,感覺較特別,但麵質很硬🙈如果似其他拉麵店可以選軟硬度會更好。整體個人覺得不至於好難食,但以正價來說有其他更好的選擇,應該不會再來了🙈…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享湯底鹹,叉燒更鹹 一幻拉麵 https://s.openrice.com/QrLT0RzQQW0检举 张贴 评分2味道4环境4服务4卫生3抵食用餐途径堂食