值得等差不多1小時嘅飲品 Athena 2024-08-12上網見到好推介,專程放假去葵廣試下,初時去錯地方2樓,原來係1樓,離遠見到酒吧隔局,排隊已經好多人,到我買時要等45-50分鐘,心諗好野梗係要等,見到買相擺水果新係好靚,價錢合理,離遠聞到好香鮮果汁味,仲要係每杯調味,真係好有心,可能我比較夜,好多味道買晒。下次會再幫襯和介紹比骨友。。…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享值得等差不多1小時嘅飲品 Athena https://s.openrice.com/QrLT07S5L00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑堂食
不過不失米線 春城銅鍋米線 (砵蘭街) 2023-10-20放工行過旺角,離遠見到有間光猛,門口企滿好多人等位米線,上網睇查下食評讚好,見裏面餐廳裝修企理,我係米線迷,價錢合理,就一於試吓。見入面坐滿人,等位10分鐘左右。可以接受,我叫左碗向門口影個張照片,非常吸引嘅草蟲花椰子雞米線,再加生菜和竹笙食,都算大碗,雞有好多件,可惜生菜放底,加$7蚊得2條大大條嘅生菜,都幾貴喎⋯⋯電話落單後,等大約5分鐘左右就上麵,眼看同張相差唔多,當然先電話食先,再飲一口湯,有好香椰子味,但可惜帶甜味,湯唔夠熱,我感覺係椰子和雞味係分開上咁,味道好難形容,唔似係平時煲湯個種椰子雞湯味⋯感覺係人造溝出出來個種味,個下期待心情減左3分一,再食件細雞髀肉,件雞係唔滑,好「鞋」口,好油和好靭,我的食肉再減3分一,但係米線有加分嘅,好滑和好幼,我食晒米線,好彩有一樣主菜可以令我保留3分一,好大碗嘅米線,食剩雞肉⋯如果趕時間又想食米線,可考慮去試吓。…查看更多+ 2以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享不過不失米線 春城銅鍋米線 (砵蘭街) https://s.openrice.com/QrLT019DD00檢舉 張貼 評分2味道3環境3服務3衛生3抵食用餐途徑堂食
有待改善食物和服務的小館 蒲東小館 (天耀廣場) 2023-06-25我有日行話天耀,見到呢間食上海菜館新開張,門口唔多人排隊,打算入內試新嘢,我拎飛後,等左幾個聽到叫我號碼。侍應準備帶位時,有位亞叔走出黎,手上拎住張飛,亞叔話:我都未入坐,我張飛前你一個號碼,跟住個亞叔自己坐左去張2人位到,侍應就叫我搭台,點知去到第二張台,又話坐滿人,叫我出返門口等陣,我話要返張飛等位,侍應已經把我張飛整巢晒,話下一張到你,咁我又繼續等。坐位安排好混亂⋯點知等多5分鐘左右無位,我已經肚餓,當時只想試新菜,又唔知等幾耐,我心諗都係轉做外買,又到下午茶時間,應該好快有得食,點知叫一個擔擔麵加,飲一杯豆漿,加一個鍋貼,總共要$70⋯⋯我叫完後食物後,個侍應無再叫我入坐,已經跳左下一個號碼,唔知道佢係唔記得咗我,還是知道我改叫外賣⋯我攞左外買直接返屋企,一打開擔擔麵,食左2著,只覺得個辣,無其他味,個麵已經林晒,個鍋貼都係麻麻地,杯豆漿倒瀉左一半,好淡唔夠甜,無咩豆香 我要過多一排,有改善再試吓!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享有待改善食物和服務的小館 蒲東小館 (天耀廣場) https://s.openrice.com/QrLT0cpyb00檢舉 張貼 評分1味道2環境1服務1衛生1抵食用餐途徑外卖自取
元朗街坊抵食台灣飯 八壹八餐廳 2023-05-09放工好攰,向大馬路附近入街市路口位,見到新開廳餐,門面乾淨企利,見到門口餐牌價錢大眾化,咁啱想食台灣菜,最啱我月光族,快快食飽返屋企休息,就決定入去試下。我見到肉碎飯餐都好大碗,有跟沖湯和一杯凍/熱綠茶,加7元可轉特飲,另外個餐轉左杯珍珠奶茶,可惜奶味較重,唔啱我口味,但整體算經濟實惠。我未夠7點到,唔洗等位,而且服務很好!。…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享元朗街坊抵食台灣飯 八壹八餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0ptn900檢舉 張貼 評分4味道4環境5服務4衛生5抵食推介美食茄子豆腐肉燥飯中湯雞扒肉燥飯珍珠奶茶用餐途徑堂食
元朗抵食韓燒 RUD燒肉 (好順福大廈) 2023-04-23行過見到新開韓燒,初時看到門面,心諗價錢應該好貴,點知一看見餐牌,叫一份份餐,有豬肉或牛肉選擇,已100g,150g/200g數叫法,最啱不同人仕選擇,跟沙律菜一碟,另加$6轉紫菜飯,另加1支白桃冷抱茶和青蘋果疏打,幾特別!覺得牛小排好諗有牛肉味,超抵食,重無收加一!燒汁有3款選擇,鹽也有2款,照顧周到衛生很好,有濕紙巾供應,加上抽風很好,走時身上沒有留下太大油煙味,有限時60分鐘,要急急食飽走人,我因為6點左右比較早等位,很快有位!另外叫左份牛舌和玉子燒,牛舌切到很簿,好快就燒熟和很諗,玉子燒也很好味👍🏻⋯⋯…查看更多+ 2以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享元朗抵食韓燒 RUD燒肉 (好順福大廈) https://s.openrice.com/QrLT0oIn900檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務4衛生5抵食推介美食牛小排和牛腹肉用餐日期2023-04-22等候時間10 分鐘 (堂食)用餐時段晚餐
天水圍近近地自助餐 紐約紐約餐廳 2023-02-11路過嘉湖海逸酒店,見到門口自助餐餐牌,比圖片吸引,因有生蠔供應,我急不及待立刻預約!只限星期六和星期日供應,當晚全場滿座,我先攞生蠔,雖然唔算大隻,但好新鮮,還有有長腳蟹,翡翠螺,龍蝦仔,也不錯👍🏻有三文魚魚生,吞拿魚魚生,也好好味和新鮮!熱食有酸菜魚和焗三文魚,湯有2款沙律有好多款式,甜品不太甜!食飽飽好滿足,用信用卡付款有85折,為起差唔多$520位,間唔中食豪爽小小,都值得嘅,會近近地食飽行返屋企,有多一個選擇!…查看更多+ 8以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享天水圍近近地自助餐 紐約紐約餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0gTj700檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食推介美食生蠔用餐途徑堂食
比較不值的自助晚餐 柏景餐廳 2021-10-0310月之星生日,食自助餐慶生,有免費生日蛋糕送,上網見到做「秋日滋補自助晚餐」,以前時常幫襯,見到滋補估計有好食補品,懷着一試的心情去食,也不外如是,食物也很普通,海鮮不多,甜品也算ok,最好飲都算係燉湯,用優惠卷收費也要$1900左右😓,本人覺得唔值⋯好處是添送很快,坐位舒適,沒有限時間和有2小時免費泊車!…查看更多+ 3以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享比較不值的自助晚餐 柏景餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0ATGzW0檢舉 張貼 評分4味道5環境5服務4衛生3抵食推介美食甜品用餐途徑堂食
至愛米線⋯ 譚仔三哥米線 (天瑞商場) 2021-03-19放工時候,好攰~唔想食飯,又想方便快捷、簡單、加上經濟,快快食飽嘅選擇之一,譚仔三哥幫到你。因疫情關係,而家坐位舒適,環境濶落,米線好快就送到!至愛小食,雲耳和皮蛋!外買最抵食!唔洗講得多。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享至愛米線⋯ 譚仔三哥米線 (天瑞商場) https://s.openrice.com/QrLT0q7Gy00檢舉 張貼 評分--味道5環境4服務4衛生--抵食用餐途徑堂食
天氣凍,食雞煲首選 雞煲棧火鍋 2021-01-16最近天氣持續寒冷,由2020年聖誕節起,每隔三幾天,家中便打邊爐,食到有些厭倦~在公司講起,同事介紹這間雞煲,話很好食,雞很滑,唔「鞋」口,有多款不同口味選擇。我亦上網搜尋了推介。因為疫情關係,6點後禁止堂食,買回家慢慢歎! 今次我試了,全隻雞椰子雞煲,用1個大膠盤載起,比我想像中大盤,打開後果然無令我失望,淡淡椰子香味,配菜也很足料,有超甜粟米和馬蹄,椰子肉也新鮮,煲起來屋企也陣陣椰子香味!另外加了響鈴和墨魚滑,價錢略貴,但貴得來也值得!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享天氣凍,食雞煲首選 雞煲棧火鍋 https://s.openrice.com/QrLT0LBax00檢舉 張貼 評分5味道4環境5服務4衛生4抵食推介美食椰子肉椰子雞煲自製響鈴$48墨魚滑用餐途徑外卖自取
坐得舒服,快食之選~ 侍元 2020-12-28因時間關係,要去荃灣西鐵站附近,剛好經過這間舖好似很吸引,價錢就普通,雖然係自助形式點餐,但感覺也不錯,服務員態度很好,可能疫情關係,人流較小,環境乾淨,坐位也舒適,食物很快便到,味道方面算是不錯,我另外加了沙律和炸雞有2件,唯套餐較貴,算是快食之選!…查看更多+ 4以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享坐得舒服,快食之選~ 侍元 https://s.openrice.com/QrLT0Xuax00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食推介美食黑蒜醬油义燒拉麵流心蛋鰻魚飯沙律用餐途徑堂食
母親節下午茶自助餐 花月庭 2020-06-23這是母親節食的自助餐,現在才有時間寫評語。最近肺炎較穩定,突然想食自助餐,打電話預約,可惜晚飯已滿,也好改為下午茶餐! 因肺炎關係,酒店衛生方面做得很好,基本入場時要用消毒液消毒雙手,取食物要帶口罩😷,台面上有塊膠板分隔。食物上有蓋子,感覺上也很衛生。 母親節正日當天,全場滿坐,因人數有限8人及有限距離,環境不太迫、也坐得舒服。雖然是下午茶,食物種類有很多選擇,尤其是甜品,時間也很充裕,這個價錢也物有所值👍🏻。另外有個小插曲,我有位小朋友不小心倒瀉水,服務員態度也非常好,還問我們身上有沒有濕,還遞上紙巾抹下!…查看更多+ 2以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享母親節下午茶自助餐 花月庭 https://s.openrice.com/QrLT0O5Wv00檢舉 張貼 評分4味道5環境5服務5衛生4抵食推介美食雪糕用餐途徑堂食
比想像中多野食自助餐 紐約紐約餐廳 2019-10-23朋友10月之星生日,約出來食飯,講起自助餐最近有優惠,近近地黎天水圍食自助餐。早2日打電話預約,可以免費有生日蛋糕送🎂,可能係星期六,我比較遲才到,以經坐滿晒了。地方唔算大,食物種類都算多原化,我估唔到有生蠔,但生蠔已經開了放在冰面,生蠔食晒唔見再有新鮮出黎。海鮮、魚生壽司、熟食、甜品、朱古力噴泉、雪糕,沙津, 天婦羅,拉麵!近近地有這選擇,味道很好!…查看更多+ 3以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享比想像中多野食自助餐 紐約紐約餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0y4KR00檢舉 張貼 評分4味道5環境5服務4衛生4抵食推介美食生蠔用餐途徑堂食
屋邨抵食拉麵,手打烏冬 千葉鳥 2018-11-21星期日去天澤行街,經過這間日式料理,裝修有特色很雅緻,又係時候醫肚,便吸引了為食的我入去!剛是午餐時候,等位也很快,服務員安排我坐卡位,環境很舒適,每個卡位也有小窗簾,朋友傾計敍腳點一流!食物很快便到,食物比我想像中好食。吉列豬扒烏冬唔肥利,炸得剛好!午餐重可以選擇壽司3件/手卷2件/沙律等!☝️九州豬骨湯拉麵,超濃郁豬骨味👌🏻壽司也很新鮮,手打烏冬很彈牙,因有小朋友,叫了個兒童餐,用麵包超人餐盒很特別,塊魚片係豬仔形公仔。飲品重係要益力多,小朋友見到很開心,坐定定很快便食晒啦!…查看更多+ 5以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享屋邨抵食拉麵,手打烏冬 千葉鳥 https://s.openrice.com/QrLT0BYun00檢舉 張貼 評分5味道4環境4服務5衛生4抵食推介美食吉列豬手扒烏冬兒童餐烏冬豬軟骨餃子隨意壽司3件手卷2件沙律用餐途徑堂食
屋邨推介 壹茶 2018-11-14行過見到,新開張,緊係要幫襯下。剛好係放學時間,有很多學生幫襯,所以等候時間比較耐,但都可以接受。試咗個推介,Oreo 特濃奶茶,都幾特別,奶味香甜,好香Oreo 餅味,好岩味道,夠晒滑,顏色亦好吸引!因有Oreo 餅比較甜,怕甜記得要叫要小甜!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享屋邨推介 壹茶 https://s.openrice.com/QrLT0SX8n00檢舉 張貼 評分5味道4環境5服務5衛生4抵食用餐途徑堂食
每次都有驚喜的海鮮酒家 皇庭花園酒家 2018-09-27一年容易又中秋,當然要相約家人食飯聚會的日子,怕多人無位,一早訂定台了!凡有喜慶節日,我們便到這裡,我們早已經當正這裡是飯堂!今次預先訂了海鮮,一坐下來,服務員很快便上菜,今次我們大飽口福了!今次食豪d, 店主介紹,秋風起,呢個時候,當然食蟹最好,好難得才有這肥大肉厚,多蟹糕,又咁靚既奄仔蟹,香氣撲鼻,離遠見到已經口水流,平時我很小食蟹,但今次都要破例一次,讚不絕口!而其他餸也很好味,讚招牌甜品: 椰汁桂花糕 +紅豆沙豉油王蝦碌,夠晒入味,很鮮甜…查看更多+ 6以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享每次都有驚喜的海鮮酒家 皇庭花園酒家 https://s.openrice.com/QrLT0FLem00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務4衛生5抵食推介美食椰汁桂花榚豉油王蝦炒聖子鹽焗奄仔蟹鹽焗奄仔蟹乳豬全體蒜蓉貴妃蚌客家蚊腩仔紅豆沙鹽焗奄仔蟹,冰鎮鮑魚,椰汁桂花糕用餐途徑堂食用餐時段晚餐