超正米線 老闆娘雲南米線 2022-11-04最愛係蒙古湯,湯底超級香孜然味,保證其他地方食唔到,每一碗米線,都係落完order之後即煮的,所以米線同埋配料都吸收晒湯底嘅香氣老闆娘最出名嘅餸,係佢哋既炸物,尤其以炸雞最出名,其本上每一台必點,雞肉肉質好嫩滑,炸完仲好Juicy,響鈴同豆卜都炸到超香口,除咗平日普通嘅米線,呢度仲有銀針粉選擇,如果唔使排隊真係日日食都冇問題,但大家記得要注意返老闆娘,最近成日都唔開門大家要社交平台留意佢嘅營業時間…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享超正米線 老闆娘雲南米線 https://s.openrice.com/QrLT0ZZb600檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑堂食
大埔終於有間正ge cafe CoCo Espresso 2022-08-03大埔終於有返間似樣少少既cafe起碼有杯好飲既coffee🤣🤣🤣🤣下午1點多去人比較多 差不多全滿 檯好細張都好迫4人檯痴埋一齊中間放塊板就叫2張2人檯😅😅店裡是自助模式 所以自由選位 自己出去點餐如果點啡要自己出去拎點食物才會有人送餐(檯會有號碼牌)在店裡內用熱咖啡是熱啡杯只係我要求用紙杯 方便之後帶走在店門外拍照如果想要人比較少來拍照的話4-5pm 西斜的時間比較沒人因為玻璃會曬入店內很熱大家都不會想要坐在靠窗的一排位…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享大埔終於有間正ge cafe CoCo Espresso https://s.openrice.com/QrLT0wMr400檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑堂食
平民居酒屋 旭川居食屋 2022-07-26同屋企人慶祝生日,黎到依間日式居酒屋,因為價錢相宜,又有得book 位,所以選擇左黎依度款式好多,刺身,串燒,壽司,魚生飯,手卷都好多選擇,今日叫左三文魚腩同油甘魚刺身,三文魚腩好厚切,油脂十足,油甘魚都好新鮮魚生丼飯材料好豐富呀有三文魚,牡丹蝦,油甘魚,鯛魚牛舌串好juicy ,好香牛味雜錦天婦羅,炸粉好薄,有兩隻大蝦炸得好香口最正係個火炙左口魚壽司,油香十足,好少舖頭有依款壽司食壽喜燒牛肉鍋,牛肉好多…查看更多+ 3以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享平民居酒屋 旭川居食屋 https://s.openrice.com/QrLT0uKL400檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑堂食
keto 之選 十三姨 (通菜街) 2022-07-15今日去左食十三姨~等左9個字位先入到去~叫左手撕雞、雞叉燒翠玉瓜麵🍜仲叫左啲串燒🍢~分別有豬腩肉、雞軟骨、雞腎十三姨標榜有生酮翠玉瓜面之外~仲出名湯底~但我就覺得個湯底🍲係落咗味精~唔算好出色十三姨 (通菜街)地址: 旺角通菜街1M-1T號華發大廈地下C號舖…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享keto 之選 十三姨 (通菜街) https://s.openrice.com/QrLT0e0n400檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生3抵食用餐途徑堂食
超多飯焦煲仔飯 煲仔榮記 2022-07-15榮記爉味三寶煲仔飯+沙嗲牛肉煲仔麵+燒白鱔第一次係榮記旺角分店開餐~水準keep到同慈雲山一樣~旺角分店最特別嘅係佢有4支醬油俾大家~分別係撈汁、蠔汁、蝦油、蒜油~我自己就覺得支蝦油十分之正~落咗啲係煲仔飯真係超香~最後自己買咗支蝦油返屋企~撈麵食一定好正😋😋煲仔榮記地址: 旺角花園街1號鴻禧大廈地下K號…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享超多飯焦煲仔飯 煲仔榮記 https://s.openrice.com/QrLT0Q0n400檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑堂食
keto 友好選擇 KEFI 2022-07-15今日下午去打第二針疫苗啦~決定打針之前要食得滿足D🥰叫左兩款食物~低碳朱古力芝士窩夫~青檸牛油果蝦莎莎依個餐廳menu 好窩心~每款食品都會列明材料,營養成分同卡路里~生酮嘅朋友可以食得好安心個窩夫朱古力味好濃,但可能用杏仁粉整嘅關係,無其他普通麵粉整咁鬆軟,旁邊嘅鮮忌廉都食得出無落糖,只係淡淡的忌廉味牛油果蝦莎莎,裏面有芒果就唔係咁啱生酮嘅朋友食,我自己就挑走左大部份嘅芒果無食到,可能裡面落咗生嘅紫洋蔥,辣辣地真係好開胃,而且大蝦一啲都唔吝嗇,好多隻同埋都好新鮮最後叫左杯Flat White加$5轉杏仁奶,問過店員呢款杏仁奶都有少少糖,如果介意嘅朋友就唔好叫呢款杏仁奶啦…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享keto 友好選擇 KEFI https://s.openrice.com/QrLT000f400檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑堂食
任食串燒好選擇 密密燒 2022-07-15💥如果出街食飯,最好選擇就係食燒肉,呢間燒烤簡直啱晒所有嘅懶人,烤肉黎到已經係一串串,只要你放串燒入個燒爐中間,就會識得自轉,完全唔使自己手動🧂有3種調味粉,分別係辣椒粉、孜然粉同海鹽,仲有燒汁同薄荷汁,自己就覺得個薄荷汁酸酸甜甜配埋啲肉好開胃🥩任食放題黎講牛肉都尚算有肉味唔會乾,豬反而有驚喜,豬頸肉同豬腩肉都好香油花,比較特別嘅係仲有鴨舌,我自己就encore左幾轉,燒豆卜好好味,燒烤過既豆卜好脆,好似炸過一樣,今餐每人$238已經包埋加一,都算幾抵食…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享任食串燒好選擇 密密燒 https://s.openrice.com/QrLT0vWj400檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑堂食
慶祝生日首選餐廳 Morton's of Chicago 2022-07-15Morton's of Chicago 真係好有心思~除左menu 會印上你嘅英文名,慶祝嘅日子~所有員工仲會係張生日卡上面簽名~真係好窩心😍唔怪得咁多人都會去返同一間餐廳度慶祝佢地嘅紀念日啦食物方面真係無得頂~首先待應會拎一盤扒出黎~介紹餐廳各款牛扒~最後我地揀左牛柳同帶骨肉眼扒~個肉眼扒真係超香、加上肉味超濃~真係好值得加錢一試~同埋個蟹餅都好推介~一切開已經見到一絲絲嘅蟹肉~十分足料😋最後果甜品我當然有食到啦~為左慶祝自己生日~破酮都係值得架…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享慶祝生日首選餐廳 Morton's of Chicago https://s.openrice.com/QrLT06Wj400檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑堂食
首選任食火鍋 牛大人台灣火鍋吃到飽 (加拿芬廣場) 2022-07-15一早book左食牛大人~去到唔洗等位就有得食~120分鐘任飲任食放題做新會員可以免費有鴛鴦鍋~叫咗紅燒牛骨鍋及白玉酸菜鍋~套餐叫左美國特級安格斯~蟹子墨汁漿、鴨血、蛋餃都係必食推介😋😋牛大人應該係咁多間任食火鍋之中~我的首選,而家仲有埋教主做廣告的汽水,0糖0卡可以飲,真係一流…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享首選任食火鍋 牛大人台灣火鍋吃到飽 (加拿芬廣場) https://s.openrice.com/QrLT0Nmn400檢舉 張貼 評分--味道5環境5服務5衛生--抵食用餐途徑堂食
超正蟹宴主題buffet JW咖啡室 2022-07-15每逢10月都係JW 自助餐的蟹宴,早一個月前已經book 定左去JW cafe 食蟹宴,最正係佢嗰個花雕雞油蒸鱈場蟹同焗釀蟹蓋,蟹味好鮮甜同埋個蟹蓋真係啖啖都係蟹肉冷盤最吸引就係龍蝦同埋毛蟹,龍蝦好鮮甜,唔會因為係雪藏龍蝦就冇龍蝦味,毛蟹啖啖肉之餘仲有好多蟹膏😍熱葷方面最吸引就係海參、花膠同埋鮑魚,好少酒店會有原隻花膠,仲要係膠質非常之豐富由於今日係萬聖節嘅關係,酒店都推出左萬聖節主題嘅甜品,有南瓜造型嘅南瓜Tart🎃、鬼眼造型嘅啫喱…查看更多+ 2以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享超正蟹宴主題buffet JW咖啡室 https://s.openrice.com/QrLT0dmf400檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑堂食
超正任食海鮮 日出海灣餐廳 2022-07-15大尾篤海鮮Combo🦞海鮮一出到嚟真係超震撼🤩勁大盤😎分別有龍蝦、鮑魚、帶子、花蟹、貴妃蚌、大頭蝦龍蝦🦞好新鮮多汁而且啖啖肉好多蟹膏嗰度啲Staff好nice~見你一食晒~就拎住一大盆海鮮過嚟問你要refill啲乜嘢~以一個超平的價錢任食海鮮真係十分超值~仲包一杯飲品同埋係露天餐廳食海鮮特別有氣氛🥂就算唔鍾意食海鮮的朋友都可以黎試下佢d 西餐,我見賣相都非常吸引日出海灣餐廳 地址: 大埔汀角路蘆慈田村61A-61B號地舖…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享超正任食海鮮 日出海灣餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0ZWn400檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑堂食
超出色high tea The Butterfly Room 2022-07-15等左兩個月~終於輪到我去朝聖啦~可以係被蝴蝶🦋包圍嘅餐廳食tea~好似去咗世外桃源咁🌹同朋友黎打卡影相真係一流大家記得要早兩個月一號9 點鐘就要網上book 位鹹點:最好食係個蟹肉三文治+Scone蟹肉非常之鮮甜,scone 有兩款果jam,芝士忌廉就最好食甜品:最好食係抺茶撻+拿破崙拿破崙個酥皮超脆,我refill 左兩次美中不足的是用餐時間只有兩小時~就算甜品可以refill~影完相打完卡之後就真係無咩時間慢慢享受美食🌟…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享超出色high tea The Butterfly Room https://s.openrice.com/QrLT0L0n400檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑堂食
傳統點心茶記 端記茶樓 2022-07-15出發行山前先到大帽山飲茶先~星期一大約12點去到~都幾乎座無虛席~端記保留傳統茶樓經營模式~由開茶到揀點心都係自助形式~但果邊個啲待應叔叔好~知道我第一次嚟~都幫我攞托盤同點心夾教我點攞野食~當有新款點心出爐前~會開咪廣播~最驚喜係原來有茶果~仲係我最鍾意嘅花生味😋😋我地食左11款點心~有燒賣~茶果~金錢肚~馬拉糕~叉燒包~埋單都係$210~係戶外環境飲茶都幾Chill😎😎好滿足~好似成個退休生活咁…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享傳統點心茶記 端記茶樓 https://s.openrice.com/QrLT0VGf400檢舉 Cu_bidb 请问吃完后行山路标清晰吗?2023-03-02 回覆 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑堂食
90後開的滷水店 榕基滷水專門店 1992 2022-07-1590後開的滷水鵝專門店,叫左個二人餐$198有例牌滷水鵝一碟,小食兩款,飯或麵兩款,前菜一款,油菜一碟滷水鵝好入味,最正係個鵝腸,洗得乾淨而且入味,爽口,仲可以一両咁叫,一個人嚟食都冇問題…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享90後開的滷水店 榕基滷水專門店 1992 https://s.openrice.com/QrLT0J0f400檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐途徑堂食