香港 | 简
Map
Special collection
自助餐 火锅 新餐厅 优惠券 餐厅排行榜
What's Hot
生活志 饮食志 开饭头条 放闪为食团 抖一抖 台湾Let's Go! 食得知味 我有我态度 食谱 识食台

朱古力smart's Profile

HomeProfile朱古力smart
朱古力smart
Follower
Following
朱古力smart
等级1香港
Overview
Reviews (3)
Photo (9)
野味、新鮮牛肉!
大明頂頂餐廳小廚
2018-10-16
九點鐘在新蒲崗工廠大廈做完魚+,同埋家姐、朋友諗住聽日重陽節食餐好既同新野,行到依間舗出面,好多沖曬大大張既照片,感覺好似幾好味,入到去我地三個人佢比左張六人枱我地,心諗咁好死無人幫親吧。點左避風塘茄子、南乳粗齋煲、蒜蓉粉絲蒸鮮魷、西蘭花炒鮮牛肉。避風塘茄子就肯定野味!西蘭花炒新鮮牛肉果然鮮美,吾un!蒸鮮魷中規中矩,我唔食南乳個齋無食,我家姐話個腐竹稔d會更好。七張枱吾會太多人,最攪笑個老闆勁似黃秋生!其實有燉湯,但要預早一日訂,下次做完瑜伽都會考慮再食!…Read More
eyny28888 + 籟 fb689 小 草 莓 F 奶 1 9 歲 高 中 畢 業 暑 假 兼 職telegram帳號:yLM335從小比同齡人發育好 國 中 就 有 傲 人 胸 圍 了年輕小妹 大膽服務 主動敢玩
2019-07-14
Ratings
誠意、精緻、多元味道
四爺車仔麵專門店
2018-10-07
星期日下午三時許,從跑馬地打完羽毛球返回灣仔,幾位朋友思前想後提議食個tea,但又吾想又食茶餐廳,其中一個住附近的朋友提議食車仔面,心諗車仔面。。。唉,去到間野,咦,有裝修,地下乾乾淨淨,冷氣又夠,一邊全卡位,另一邊可活動桌椅,我地揀左六人卡位就坐。未點餐前見到枱面有用我鍾意食既醋浸蘿蔔,我地幾個男仔即時倒晒成樽食(打完波食好開胃),想再食直接叫個男員工倒多一兜比我地,居然都得!點餐表有1-5項,標明價錢,我地各自選左自己餐(我自己餐影左相),d送分開一碟碟,應該係吾想d味混埋一齊,我個碗牛骨湯好清甜,麻辣牛柏葉、牛肚幾好味,碟尢魚未泌晒水所以味道淡左,麻辣豬大腸一流,厚又無肥膏,餐送熱飲我叫左熱檸水。食到一半有個男員工拎左兜瑞士雞翼五隻送比我地食,哇!吾通賣吾晒?點都好多謝人地熱情款待!下次想食車仔面要試試e間,我地幾個下次打完波都會再食!…Read More
Like
有返客飯食
上海美味齋飯店
2018-10-01
今晚行過鳳凰村心血來潮入咗去食,點知意外發現之前啲價錢成$100一碟,而家星期一至四同埋平時星期五六日夜晚九點鐘後有得食返客飯,三個人叫咗四樣嘢,紅燒豆腐、醬爆牛肉、麻婆豆腐同埋糖醋排骨,仲可以特價叫咗一籠小籠包(得三隻)同埋炸雲吞(都係得三隻),真係啱啱好三個人食,另外每個餐送一杯豆漿,叫咗兩碗菜飯各加一蚊,今晚食嘅價錢係之前食嘅一半今晚二百蚊,平時食開附近叫餸食飯差不多價錢,轉下新口味都吾錯!…Read More
Like
  • 条款和细则
  • 版权政策
  • 商家服务条款
  • 就业机会
OpenRice《开饭喇!》为香港最受欢迎饮食资讯媒体并已覆盖多个亚洲地区,提供最新最全面的餐厅资料、食评及评分。配合网上订座、餐饮券、外卖自取及OpenRice Pay埋单等多元餐饮服务,让你轻松搜寻及享用地道美食及最佳餐厅!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版权所有 不得转载
如您发现含有侵犯版权、商标、商业内容或其他不当的内容,请按此向我们检举。