2019-08-25 2211 浏览
位于海涛商场3楼(即系高士德m记行前两条街),楼下有个儿童天地,所以假日特别多小朋友同一家大小,仲有一边可以包黎聚会或者生日会,所以都几full,试左假日午餐同平日晚餐,2次都要等位,所以下次最好都是订定位。一入去超靓呀,因为3楼成层都系cafe范围,所以感觉好阔落,一d都唔会逼,都唔会太噪仲有两个露天的地方,好劲~多花花,少女心爆发呀,随便影一张都变女神啦!有次落雨凉凉地坐埋出去食野都几正!呢到真心多野食,目测饮品有30几种,小食也有20种左右,意粉饭都好多架,仲有扒同全日早餐,选择困难症起码要拣半个钟头😂龙虾汁海鲜饭番茄味偏重,有淡淡龙虾味,都几足料,有一只虾同青口,饭入面好多小虾同鱿鱼,饭唔会太硬湿湿地,不错不错卡邦尼意粉十分Creamy和香浓芝士味,仲有厚厚的烟肉蒜香扇贝菠菜意粉都无creamy的,但扇贝同菠菜老左d炸鱼配黑松露薯条炸鱼的炸浆整得不错,黑松露薯条冇咩黑松露未,但惊喜的是薯条似系手切哥种仲要连皮,同埋唔系炸的系焗架~感觉无咁热气蜜恋荔枝玫瑰梳打心心眼好靓,入面有一块块玫瑰花瓣,好香荔枝味,夏日必饮!蓝柑碳酸钠呢个名都够晒搞笑,其实就系柑桔梳打,酸酸地,开胃醒神法式

龙虾汁海鲜饭

卡邦尼意粉
十分Creamy和香浓芝士味,仲有厚厚的烟肉

蒜香扇贝菠菜意粉
都无creamy的,但扇贝同菠菜老左d

炸鱼配黑松露薯条

蜜恋荔枝玫瑰梳打
心心眼好靓,入面有一块块玫瑰花瓣,好香荔枝味,夏日必饮!

蓝柑碳酸钠
呢个名都够晒搞笑,其实就系柑桔梳打,酸酸地,开胃醒神

法式烤熔岩乳酪吐司
呢个系网红吐司,上面的系用牛奶同芝士整的乳酪酱,加埋杏仁片,口感是酥脆的,一啖食落软软的但中间有d爆浆,口感特别

芒果窝夫
有原只芒果好吸晴呀,云呢拿雪糕配上芒果酱,酸酸甜甜,芒果粒唔怕酸,窝夫系厚身哥种,质地都ok,算系外脆内软