2019-08-26 1701 浏览
呢间店已经开业超过廿年历史,由一开始寂寂无名,到宜家扩张左两间舖,一直都系走街坊路线, 价钱相宜,材料足,而味道就唔好抱有太大期望。 如果你系已经多次到访澳门,呢间会系平价葡餐,简简单单食一餐既选择,但如果你系多年无到澳门,期望食正宗葡国菜,呢一间就绝对唔岩你喇。因为味道唔算好正宗,只系用左葡式既材料,所以单纯想食葡国菜系可以一试。就好似我之前食过薯蓉焗马介休以及白油炒蚬,味道系唔错既。可惜今次试既马介休炒杂菜,马介休同葡式肠份量虽然多。但佢推介既阿里爸爸焗鸡扖饭,味道系芝士葡汁鸡饭,饭底系白饭,个人觉得某连锁店既焗猪扖饭好食多了,不值一试。就连佢推介既蜂蜜薏米露都只系有薏米,无咩蜂蜜味。总括黎讲识拣系好重要的,记得唔好信哂佢既推介,拣返马介休既食品就好了。另外一提,佢宜家有两间分店,远少少果间系老店,坐得舒服得多,新果一间地下只有三张台,多人就要上楼上,所以楼下坐会多人出出入入,唔太舒服。而且装修都系老店食好d,可以既话一定要行多两步上去老店食。

阿里爸爸鸡扖饭 马介休炒杂菜

2019-08-26