2017-11-16 281 浏览
嚟到澳门梗系行到边食到边,咁啱经过呢间咖喱荣见佢一串一串好似麻辣烫咁,好吸引,点知拣完嘢食畀钱𠮶阵先知中伏。点咗生肠、牛柏叶、山根、萝卜、尤鱼同一兜细牛杂,竟然索价$150!!!未试过食几串街边嘢食到咁贵,睇返餐牌,尤鱼竟然要$60!我哋呢啲平民食平民嘢畀开平民价钱,成间嘢真系太贵太高级!佢味道系冇问题嘅,都系将材料烫熟然后加咖喱汁,咖喱汁少少辣,萝卜都煮得算入味,牛杂中规中矩,牛肚好多,其他部位较少,但啱晒只系想过下口瘾嘅我。食到最后本来都只系觉得太贵下次都唔会再嚟,当我食到最后发觉点解我只系食咗一旧牛柏叶,以为男朋友咁衰自己食晒,一问之下,佢话佢都系食咗一旧咋!究竟消失的牛柏叶去咗边度呢?