2018-07-14 1049 浏览
餐厅环境 (3/5)系有返咁上下年资嘅老舖,店内装修都比较简陋,只有几张枱,同埋几个不锈钢嘅柜。我系跟住个澳门朋友去食嘅,铺头嘅位置都真系唔太容易揾到,而且门面装修都好简单,行过左都唔系咁为意。餐厅服务 (3.5/5)店员太太服务正正常常食物质素 (4/5)有惊喜!餐厅类型我系堂食嘅冻豆腐花( 细) $7 好滑 好滑 好滑可能系我成世女食过最滑嘅豆腐花,𠮶只口感系真系好难忘,滑到好似可以就咁用饮筒嚟饮咁,无牙都食得呀。呢间铺头只系卖两样野:豆腐花同荳奶。之前见呢度嘅人讲过啲豆腐花冇乜豆味,所以我都冇真系抱住好大嘅期望去食。可能因为咁,所以我觉得有惊喜。同香港唔同,呢度系冇黄糖嘅,只系得透明嘅糖水。而且佢哋系会预先落咗花奶,令到成碗豆腐花毫无杂质,唔驶咬啲黄糖,滑上加滑。第一啖入口,点解可以咁滑?食落去觉得碗豆腐花唔系用咗好多石膏,因为除咗好滑之外,口感系好轻身,唔系好重石膏嘅结实感。至于豆味,的确味觉上唔系好重好重豆味,但系食落去冇乜豆渣嘅情况之下,你依然会好清楚知道有好多豆喺入面(唔识点形容🤣),我个人黎讲系觉得好ok了早知试埋个荳奶啦!虽然个豆腐花已经滑到好似豆奶咁
餐厅环境 (3/5)

餐厅服务 (3.5/5)
店员太太服务正正常常

食物质素 (4/5)
有惊喜!

餐厅类型
我系堂食嘅

冻豆腐花( 细) $7
好滑 好滑 好滑

呢间铺头只系卖两样野:豆腐花同荳奶。

第一啖入口,点解可以咁滑?

早知试埋个荳奶啦!虽然个豆腐花已经滑到好似豆奶咁