2009-05-24 31 浏览
第一次借工作於娛樂嚟澳門。工作完了,便吃喝玩樂。嚟澳門前喺openrice見到好多人comment呢間出名食葡撻,於是一試。少嚟澳門唔太熟路,所以由大三巴嚟呢度花咗成個小時,慶幸晚上七點幾嚟到都未閂門。見佢仲有廿幾件葡撻都未賣完,於是就order咗3件喺度食,一個疑似老闆娘的人就叫我哋等一等,因為就快有另一盤葡撻出爐。我心感快慰,千身萬苦嚟食葡撻,仲可以食到新鮮出爐的葡撻,加上嗰陣時都已經晚上七點幾,佢哋收八點,舊既未賣哂,又焗一盤,真係驚喜等咗5mins,新鮮葡撻出爐了,即order咗3件。疑似老闆娘又多一句好心的提醒:"啲葡撻啱啱出爐,食時小心熱…"跟住我就拎住啲葡撻出門外坐喺好寫意的長枱慢慢的品嚐。食時一鼓熱氣上升,所以細細品嚐,蛋撻皮又脆又鬆化,啲蛋黃好滑,但我個人就略嫌蛋撻皮的牛油味重咗啲又唔夠甜,但咁晏都仲有新鮮出爐的蛋撻都算賺咗。嚟過一次,下次識路都會再嚟食,哈!
第一次借工作於娛樂嚟澳門。
工作完了,便吃喝玩樂。

跟住我就拎住啲葡撻出門外坐喺好寫意的長枱慢慢的品嚐。
新鮮出爐的葡撻
2009-05-19
$10 (其他)
新鮮出爐的葡撻