2019-01-17 1607 浏览
网上既食评都系一致好评世记猪扒包,所以来到澳门就一定要试下。这间分店位于一条毫不起眼小巷,需要跟著地图去揾先揾到。奇怪既系隔离卖牛杂的生意比世记还好,所以唔洗点排队就买到。这里的猪扒包系新鲜即制的,当客人落order,店员便即时把猪扒放落炸炉去炸,保证客人会食到热辣辣既猪扒包。唔好就咁睇就觉得猪扒包好细,其实成个包有大约一个手掌位咁大。猪扒包的面包是脆的并涂了牛油,猪扒虽然系炸既,但系唔干身同埋好有咬口唔un,而且猪扒亦算系大块,啖啖肉。不过个包食落好似争咁啲野,就系酱!因为面包剩系涂左牛油,感觉比较单调,如果个包加返啲酱,我谂个包既味道会更上一层楼。奶茶亦系世记其中一样招牌,奶茶有香浓的茶味,奶既份量亦系刚刚好,不会抢走原有的茶味,值得一试!一边食包,一边饮奶茶,人生一乐也。
猪扒包

香滑奶茶