2019-06-07 629 浏览
上次去新加坡又唔觉有见到呢间嘢㖞Janice Wong 算系甜品艺术家(我都系睇MGM WEBSITE 讲)见到好似好靓咁 所以又懒系嘢去潮圣-绿影重重 - 系斑兰 X 椰子我记得香港都好似食过系好食嘅同埋好靓 最好食 系佢啲白色饼 lol-Creme Brûlée Signature Tea嗱我就完全饮唔到creme brûlée 只味但落咗糖系好饮好多但又未至于去买佢啲盒装几百蚊既茶个包装系靓但唔值啰-雪糕一拿上手已经开始溶朱古力味好普通 反而个芝麻味好好食(影唔到 佢沉咗底)净系记得帮我地掘雪糕个个着哂厨师衫嘅staff 好串P.S. 佢成间餐厅都包装得好靓好有气派,碌到最尾张相会见到佢个全世界最大嘅朱古力喷泉,唔知食唔食得,但第二三次经过已经觉得好肮脏P.S. 2 佢主打Afternoon Tea, 有个蜂巢set, 但啲甜品毫不吸引,惨在见到啲男人陪女去食,除非好爱个女人,如果唔系我谂唔到另一个原因会去食呢个tea set.P.S. 3 靓系靓,为咗靓嘅甜品,都会想去多次,同埋佢啲包好似都好正咁,想去嘅可以试吓 P.S. 4 才发现 因为个样太似之前食过嘅嘢,不断揾返,原来2
上次去新加坡又唔觉有见到呢间嘢㖞
但落咗糖系好饮好多
但又未至于去买佢啲盒装几百蚊既茶
个包装系靓但唔值啰
雪糕一拿上手已经开始溶
朱古力味好普通 反而个芝麻味好好食(影唔到 佢沉咗底)
净系记得帮我地掘雪糕个个着哂厨师衫嘅staff 好串

P.S. 4 才发现 因为个样太似之前食过嘅嘢,不断揾返,原来2016年,我都去过一间叫Cobo House by 2am
essertbar 嘅嘢食过同一样嘢 LOL 香港系HKD 148, 澳门系MOP 130. 笑咗。好彩有record 低,原来个阵都觉得几好食,但觉得好贵,而家都一样lol
香港呢间都系岀自Janice Wong 嘅手笔,当然唔系佢整,但menu 应该系佢定。想去嘅,去住香港先都得hehe