2020-07-08 290 浏览
「虎咬堂」外卖店主要做面包,近期多埋饭类同沙律,店面醒神的橙色门面好易揾,旧城区店外只有一张长凳坐低食,夏天咁热基本上大家以外卖为主😅,即叫即整,面包有得拣白包(牛油包)/黑包(竹炭包),大约等10分钟左右有得食,边等边睇佢地点整啦😎!.铺头以脆皮乳猪包同油封鸭腿肉包做主打,出品好有特色,有乳猪包、鸭腿肉、炸牛油果、啄啄姜糖、咸蛋黄奶昔等,记得要试招牌乳猪包无得外卖,要亲自自取,确保个皮够脆咁话。.虎咬猪 ($65)虎咬鸭 ($60)秘制酱油蜜糖鸡翼 ($14/2只).面包松软又香牛油味,乳猪果然名不虚传,乳猪肉厚身又大件,皮脆肉嫩,咬落乳猪皮卜卜脆,油香感爆出来,酱汁用左酸甜芒果酱,试前听朋友讲又甜又咸有点奇怪,但我个人又意外地觉得食落好开胃,中和下油腻感,果然口味系好个人!而油封鸭腿包有主角手撕鸭肉,加上芝士焦香味,用左蜜糖做酱汁,两款包将平日汉堡常用生菜换成火箭菜,系几特别的,出品好新鲜,味道也不错👍,单点包价钱有啲少贵,套餐包埋饮品同小食更抵食,下次想试下饭类。(偷偷讲句个虎咬鸭比我压扁左🤣🤣)

虎咬猪 ($65)
虎咬鸭 ($60)
秘制酱油蜜糖鸡翼 ($14/2只)

等候时间
15 分钟 (外卖自取)
  • 虎咬猪