2014-12-30 6416 浏览
呢间餐厅系朋友介绍,话个沙翁好正!特登去揾(澳门啲街好难揾!)去到门面好怀旧,名称又雅致!入去就打仗咁!环境好残,旧冰室格局,灯光昏暗,大家坐到好迫!场内阿叔居多!咁远来到,无理由唔试下!在店员帮手下,坐到近水吧一张圆枱!餐牌夹在玻璃下,问店员仲有无沙翁,佢话未够两点就卖晒(当时四点几!)无沙翁,见多人食蛋挞,咪叫两个蛋挞,朋友叫多杯热奶茶!食物好快到(现成夹上碟)可惜蛋挞冻晒,蛋浆一啲都唔嫩滑,实的的!酥皮已经唔酥!味道唔错,可惜温度唔得!热奶茶:朋友话茶底好味!但垫杯只碟破烂得好离谱,我好奇个洗碗系洗碗定掟碗!咁都可以攞出来招呼客!唔怕𠝹损手?  (圆周崩嘅多过好嘅)之后又见好多人食叉烧餐包,就叫一个:面包松软,但又系好冻,叉烧好少,基本上食唔出系乜味,因为已经冻到「擎」晒,有半个包仲系无馅料! 肥髀加多一杯热朱古力!佢话好味!但只碟又系超级破烂!我唔知个沙翁有几劲好味!但都唔会再来试!因为觉得呢间餐厅好无心做!店员勤快!

(圆周崩嘅多过好嘅)

肥髀加多一杯热朱古力!佢话好味!但只碟又系超级破烂!

叉烧包
蛋挞