2019-09-21 1818 浏览
在网上见到有人摊推介来法式餐厅庆祝生日,会有生日蛋糕同埋生日相,所以订了平日晚上同朋友庆祝生日干邑忌廉龙虾汤好浓好浓的龙虾同干邑味,我唔系太钟意,觉得比较咸同刺激喉咙,但我朋友就好钟意~蘑菇蟹肉煎饼劲多蟹肉同芝士,外皮好薄脆脆地,味道都ok罗西尼牛排呢个真心推介,美国的菲力牛排就算叫左7成熟都一d都唔韧,配埋鸭肝同超香的黑松露汁虽然听落有d肥,但真系会忍唔住一啖接一啖,佢仲会配埋薯条同沙律,薯条炸到外脆内软,点埋黑松露汁,正呀!我地两个人一人叫左一个甜品,其中一份会写上法文生日字句同名字,上甜品时会有一班人一齐唱法文生日歌,同埋会有一张免费相,之后会print 出黎放入去有个巴黎铁塔的卡入面,都几靓~~~经典法式拿破伦上面铺满杂莓同忌廉,中间的酥皮脆卜卜,齐体甜而不漏蛋白雪山中间系软绵绵的蛋白,配上橙酒忌廉同杏仁片,蛋白淡淡地夹埋都几甜下的忌廉,啱啱好中和返,不错埋单$800几蚊,唔算太抵都气氛不错!

干邑忌廉龙虾汤
干邑忌廉龙虾汤

蘑菇蟹肉煎饼
劲多蟹肉同芝士,外皮好薄脆脆地,味道都ok
法式磨菇蟹肉煎饼

经典法式拿破伦
上面铺满杂莓同忌廉,中间的酥皮脆卜卜,齐体甜而不漏
拿破仑

蛋白雪山

埋单$800几蚊,唔算太抵都气氛不错!
拿破仑