2019-10-21 427 浏览
每次去澳门旅游都必定要嚟食佢地嘅蕃茄捞通粉。兴记咖啡室系一间好有怀旧情怀嘅餐厅,全店上下都保留住尤如几十年前旧冰室嘅风味。朋友今次第一次嚟,佢都唔明白点解我要带佢嚟食一间貌似咁普通嘅茶记佢地嘅可乐一直都系玻璃樽装,响香港嘅话可以饮到玻璃樽装可乐嘅店舖唔算太多。支装可乐的确好饮过罐装同胶樽装。我每次都会嚟食嘅茄汁捞通粉煎蛋、肠仔或者鸡扒都系常叫嘅配搭。今次唔想食太饱就无叫鸡扒。真系好好味,个汁应该系响镬度捞炒过再上碟,个汁半乾咁沾满响每粒通粉上面,食过返寻味朋友点咗个牛尾汤鱼通,我饮咗两啖佢个牛尾汤,有少少似用牛腩煲出嚟嘅中式罗餸汤,都好好味希望店家继续保存住呢个味道同水准,我下次澳门澳游都会再返嚟食
每次去澳门旅游都必定要嚟食佢地嘅蕃茄捞通粉。

大支装可乐

肠蛋捞通