米之莲二星嘅御膳房转左大厨后首次到访,成餐饭感觉都唔错,今次前菜同汤都有惊喜,但唯独主菜嘅西冷牛排就真系差左少少,肉质唔太细嫩,失左啲分呢前菜点左seabass and scallop tartare, 用薄片日本萝卜夹住草甸花瓣,铺系鲜甜嘅鲈鱼同带子他他上面,形成一道少女心爆登又不失优雅嘅风景,睇到我心花怒放。清而不淡嘅鲈鱼带子他他夹杂咗少少鱼子,配搭酸酸地嘅酱汁,加埋块爽脆嘅萝卜,简单几种食材成就甚有层次嘅一道前菜,完美地为餐饭开左个靓头最正系个好豪华嘅龙虾汤! 未上到枱已经闻到浓厚嘅香气,个浓汤creamy到不得了,里面有海胆、龙虾、蒸蛋等食材,加埋汤一齐摆入口,将海鲜嘅鲜味升华到另一层次,啖啖都系幸福嘅感觉🤤 系成餐饭最满意嘅一道菜!午餐:888mop +10%

午餐:888mop +10%