2018-07-17 9053 浏览
工作关系,美味子去左澳门几日。是晚被安排去呢间小舖食晚饭,同事们话呢间餐厅曾经拎过星,好味又扺食而且仲要一早book定如果唔系会冇位。去到既时侯门口已经挂左全晚满座既纸牌,门口企左几个葡国人饮酒吹水,入到去有d葡式既装饰同阵阵既食物香味,时间较得啱啱好,d野食已经一早为我地准备好上左系枱。今次系美味子第二次嚟食,马介休系其中一样美味子觉得必食既,因为真系好食过好多葡式餐厅,系香港既话更加唔使旨意食到呢个水准。其次炒蚬同冷盘八爪鱼都系属于必食系列,炒蚬冇港式大排挡𠮶d咁浓厚但确实几惹味开胃,会食唔停口。我地一大班人叫左几个焗饭好快就清晒,味道唔太浓同唔油腻,仲有好香既蕃茄味所以好开胃,美味子我连橄榄都食埋。不过是晚最好味都系碟煎猪排加薯条,热辣辣又脆卜卜既薯条加块煎得脆口又薄身既猪扒,我地好快清完又再encore左多一碟。另外其实仲有佢地既Sangria都好好饮,落足生果非常鲜甜,好可惜我地好快就饮完冇机会俾美味子留低倩影;仲有木糠布丁都好地道,不过美味子就觉得太甜,食既时候要配返杯咖啡/茶就会好d。

• 炸马介休球
  • 八爪鱼沙律