这间米之莲推荐嘅日本餐厅,天政,主打是可能系全澳门最好食嘅炸天妇罗,今天能够有幸来到呢度品尝午餐。午市套餐呢如果连埋主厨为你准备嘅天妇罗大概就$4百多一位,天妇罗只会有两件。更觉珍贵。但系其他嘅食物水准呢就只属一般。套餐有少少似去食温泉酒店嘅午餐咁,先来嘅会系有一个小前菜海胆包萝卜蓉,呢个清新美味,口感独特配上上边的杞子带了一点甜。荞麦面实属一般建议大家转点牛肉饭温泉蛋反而10分出色。呢个沙律可以不吃,不要浪费自己的quota 凉拌菠菜比较美味嘅油甘鱼及带子刺身,带子鲜甜可口。其中一个我最爱又常常俾人笑食平野嘅腐皮寿司。呢个鸡肉汤质素平庸。。大根煮鱼酱汁香浓。大根鲜甜重点系即叫即制的主厨天妇罗。粟米芯爽脆味美,一个午餐只有两件实在有点不够。同朋友点左一件鲜带子,一人一半呢个带子真系精彩啦,鲜甜外面嘅天妇罗香脆,一件$100,听说比晚市价钱便宜。大家如果有心来食嘅话建议大家主力真系食天妇罗。其他食物呢反而真系一半半。值钱就值钱在主厨夹系你面前嘅天妇罗。午市$400左右都值得试啊!

但系其他嘅食物水准呢就只属一般。

套餐有少少似去食温泉酒店嘅午餐咁,先来嘅会系有一个小前菜

荞麦面实属一般建议大家转点牛肉饭

温泉蛋反而10分出色。

呢个沙律可以不吃,不要浪费自己的quota

凉拌菠菜

比较美味嘅油甘鱼及带子刺身,带子鲜甜可口。

其中一个我最爱又常常俾人笑食平野嘅腐皮寿司。

呢个鸡肉汤质素平庸。。

大根煮鱼酱汁香浓。大根鲜甜