2008-10-11
第一次去威尼斯人行下,仲食埋個自助餐,以約每位二百蚊黎講,食物款式幾多,質素滿意,而且「渢竹」環境非常幾好,幾Grand,有Style,服務周到有禮貌。刺身有好幾款,有大大隻及又多肉的長腳蟹,青口、生蠔、三文魚、吞拿魚、八爪魚、凍蝦、沙律,同埋我比較喜歡的翡翠螺,除此以外,仲有幾款壽司,不過我地冇點試到。熱食就有泰式炸蝦餅、即炒冬蔭公海鮮、燒牛肉、牛柳粒、燒羊肉粒,點心同數款湯等,還有一個位是淥麵的。D炸蝦餅,應該都用左唔少蝦,做到幾爽幾彈牙,點少少sauce幾好味。燒牛肉就普通,同出面食o個d buffet 差唔多,而且食得多怕食唔落其他野。炒冬蔭公海鮮都過得去,起碼係即炒,熱辣辣。甜品有好多種,有木糠布丁、chocolate and strawberry mousse, cakessssss, 凍左o既葡Tart、刨冰同雪糕(綠茶味好好味呀)同生果。好抵食,環境又唔錯,食物種類唔少,值得一試,再試與否就自己諗la