食之前睇左d食评都预左唔平, 所以希望可以系质素上感受到"物有所值".搞手book左间vip房, 但系由于vip房处于边位, 当水池汇演时感觉无聊, 行落去池边睇好好多.我谂坐大厅个view会好好多.初初以为系mop388 4 course menu, 点知无左. 只系有580 Seasonal Tasting menu or 780 Chef Menu, 大家都选择左580 Seasonal Tasting menu.面包 - 餐厅对面包唔系大著重. 唔软熟, 唔好味. 食完只系知道食完, 你唔会留下任何印象. Waiter 倒 橄榄油 同 醋 完全无理会我地口味. 个人觉得佢落多左醋.红酒 - 有人叫左支红酒. 淡而无味, 无口感, 无香味. 心谂,是但一知摆酒席红酒都过佢. 初初估, 贵极有限啦. 咁到埋单我地饮左三支, 我先知系mop1,500 一支. 你唔好去抢, 不知所谓!!!可能系小弟穷, 对浪费金钱唔系太在行.沙律ok la d肉丝味道可以 菜都算新鲜带子扁意粉 : 有d带子有一面竟然系冻, 作为一间高级食府, 呢个情况系唔应该发生!!意粉苦我估系特色. d 汁同意粉同
我谂坐大厅个view会好好多.

沙律ok la d肉丝味道可以 菜都算新鲜

带子扁意粉 : 有d带子有一面竟然系冻, 作为一间高级食府, 呢个情况系唔应该发生!!意粉苦我估系特色. d 汁同意粉同带子唔夹味, 完全唔知想点.

云吞+鱼 : 云吞有少少味,皮厚可能系特色; D鱼切成长方形好睇唔好食 个汁够胆死淡到水咁.
无论你点配呢三样野再放入口, d味都系唔夹. 唔知佢系咪特登摆多旧鱼系度, 等我地知到"多旧鱼" 烂gag....

牛肉卷 - ok, 都算有d牛味, 合格.

最后, Tiramisu - ok,不过最底个d太多酒. 不错

埋单时, 谂住系大概八百蚊, 点知竟然要1250!!!我顶...

我个人觉得今餐最多只值$280(食物$200, 红酒$15($50each*3/10)及服务$65)

唔会有下次.
菜系新鲜, 肉丝味道ok
你系咪以为d带子好大粒呢, 你睇下一张
d带子细过手指尾指甲....仲要有d系冻...
无论你点配呢三样野再放入口, d味都系唔夹.
2010-08-28
  • 没有