2017-12-04 3040 浏览
一个人难得有一个冇堂嘅下午,搭车去友谊大马路摞学生卡,顺便放松觅食。随便搭一程巴士,随便拣个站落车。打开APP就见到尼间店。去嘅时候太早仲未开始晚市,但系天气好冻,好想食,兜公厦行佐几转,同路人阿伯倾佐一轮。终于等到开门。小火锅选择很多,选择困难症拣佐好长时间,基本一人份(我觉得食量细嘅女仔两个人一份都可以)。叫佐一个酸辣羊肉锅配粉丝(我算食量偏大嘅女仔但系配嘅粉丝都根本冇煮,因为连锅入面嘅都食唔晒。)羊肉几新鲜有膻香但系唔腥。有酸菜同粉丝搭配酸酸辣辣嘅汤底,好解寒,成个人暖笠笠汤底嘅辣系辣椒粉嘅辣,而且汤底好浓郁,唔系稀水汤。整个感觉有种淡淡嘅药材味但系尚在接受范围。估计会去多几次。因为真系好多想食嘅锅
小火锅选择很多
酸辣羊肉锅
但系尚在接受范围。估计会去多几次。因为真系好多想食嘅锅
芦荟柚子蜜(热)
羊肉酸辣锅
芦荟柚子蜜(热)
羊肉酸辣锅