2020-01-17 90 浏览
话说管也街有好多人去参观。大家都好钟意食下榴槤甜品/葡挞杏仁饼咁。但其实呢到有个隐藏嘅小绿洲, 可以偷下闲饮咖啡。呢间咖啡店一共有三层,最高两层系可以俾你做嘢同叹咖啡。 地下嗰层就系主要买啲特色产品及咖啡甘, 今次我就试左去特别嘅百利甜酒拿铁。 佢哋选用系球状嘅冰,所以 冰溶嘅速度较慢。我自己就比较锺意呢啲唔同嘅配搭, 而呢个甜酒拿铁绝对有惊喜, 酒味唔重之余又令咖啡有层次。 咖啡豆味相对平均,饮落好舒服。咁岩当日唔系好大风所以就上咗天台到饮咖啡, 过咗个 好悠闲嘅下午茶时间。 如果大家咁去开澳门玩,可以到呢间咖啡店休息下。
去澳门一定会来到官也街,但系真系超多游客,想搵一个静静地嘅地方都好难,竟然俾我哋搵到一间好清静嘅小Cafe喎。呢间Cafe有三层,最顶果层系露天,可以上去坐,不过今日落雨,所以我哋冇上到去。Cafe嘅第一层有啲文的青嘅嘢买,例如有蜡烛、可卡、衣物等等。朋友叫咗一杯americano,而我就叫左一杯coffee lemonade。我哋上咗去中层嗰度错,系有冷气嘅,布置得几特别架。改返杯咖啡先,有柠檬味,有一啲咖啡味,好特别!柠檬味比较多,咖啡味比较似陪衬多啲,如果锺意饮lemonade既话就岩晒。而且佢系咖啡入边嘅冰系好特别嘅,唔系平时嘅冰粒,而系一个波型既冰球。如果嚟到氹仔,又想搵一间静静地嘅Cafe,呢度就岩晒。

Coffee  lemonade

如果嚟到氹仔,又想搵一间静静地嘅Cafe,呢度就岩晒。
Coffee  lemonade