2019-08-14 379 浏览
泥到澳门都要搵文青cafe叹吓Order咗Matchagato一般都系Affogato 试下呢个新嘢都几唔错噢 个样咁颓嘅。。😂大概都估倒系咩味 但系真系饮/食嘅时候 有惊喜😳系将imagine嘅味道提升两度of个浓度雪糕好奶好creamy好richMatcha sauce好concentrated 甘得泥唔会苦雪糕一路溶紧嘅时候同match sauce结合咗 就变得完美食到最尾会完全变liquid状态 但又"杰杰"地咁 别有一番texture味道:6.5/10PaceMatchagato $54Latte $40📍Macau
泥到澳门都要搵文青cafe叹吓
Order咗Matchagato
一般都系Affogato 试下呢个新嘢都几唔错
噢 个样咁颓嘅。。😂
大概都估倒系咩味 但系真系饮/食嘅时候 有惊喜😳
系将imagine嘅味道提升两度of个浓度
雪糕好奶好creamy好rich

味道:6.5/10

Pace

Matchagato $54
Latte $40

📍Macau
Coffe cafe 的确系好多女士们爱打卡既地方而我系其中一个门面装修到几文青 谂去饮杯咖啡影张相🗣入到去 其实都好细下 坐嘅位置唔多既然都黎到 店员声称糖都系自家制 咁就试吓啦 咖啡味唔浓 但有一样要提 佢粒冰系一个网球咁大甘款 $56既一杯咖啡 真系吾值咖啡爱好者黎讲 真系会失望💀
Coffe cafe 的确系好多女士们爱打卡既地方

咖啡味唔浓 但有一样要提 佢粒冰系一个网球咁大甘款
$56既一杯咖啡 真系吾值
咖啡爱好者黎讲 真系会失望💀
2019-06-27 183 浏览
咖啡外卖店,走塑但盖都冇个,叫人点拎走饮??俾枝铁spoon客人并无问题,点知俾客人见到原来啲spoon用完唔会用洗洁精洗,只用水冲两冲就俾下一个客,一杯卖$48嘅咖啡却咁嘅服务与清洁。。。唔怕污糟可以去饮下
Iced  mocha
2019-05-07 187 浏览
最近开左好多间新既咖啡小店☕️ 全部装修都系白色底😊 好适合文青打卡😏 继香港有间”%”後😎 澳门都开左间”,”😛 好多标点符号🤣-Matcha Latte🍵 ($46)卖相不错👌🏻 冰特别用上一粒圆形冰👍🏻 方便无咁易溶😛 但味道颇为失望😓 饮落无抹茶味只有奶味🍵 价钱亦偏贵😳 反而佢个affogato就好好食😅 📍澳门新马路关前正街49号地下
Matcha Latte🍵 ($46)
📍澳门新马路关前正街49号地下
2019-03-05 274 浏览
呢排成日系IG见到呢间新开嘅coffee shop,终於嚟会一会佢,除左instagramable,出品都好有心!叫左杯coffee shooter,好有惊喜(虽然我唔是咖啡专家)杯espresso饮落一啲苦涩味都无,配搭一块焦糖脆面青柠,将espresso嘅香味发挥得淋漓尽致👍🏻佢地嘅甜品都唔错,当日食嘅两件pound cake都好香牛油味,湿润紮实,理想嘅pound cake texture另外叫左matcha latte,有少许粉感,但胜在够浓;Jasmine shaken tea都不错,清新香醇,系咖啡以外嘅好选择。