2019-11-21 262 浏览
呢间人气梳乎厘高峰时期无论平日假日午餐下午茶晚餐都要排队,今次平日晚饭时间7点去,只有一台客人,正呀!提子芦荟乳酪梳乎厘要等35分钟先有,不同季节时间会有限定款,今次呢个好特别,提子劲甜,加上一粒粒芦荟好清新,重点系平时梳乎厘上面会有堆好甜的cream,但佢呢个系乳酪味,酸酸甜甜,成件事好夹,惟一个梳乎厘外层老左小小,同空气感重的内层不太夹蒜香辣蚬意粉呢个都几辣下,应该有差不多大半只小辣椒,蚬有6-7只左右,无沙吸晒蒜辣味,天使面唔怕太腍卡邦尼意粉好黄的卡邦尼酱,芝士味浓,加上小小黑椒,增加层次感,但略嫌烟肉少左d价钱中等但份量好足,无加一收费,两个人食到饱饱,满足~

蒜香辣蚬意粉

卡邦尼意粉

价钱中等但份量好足,无加一收费,两个人食到饱饱,满足~
2019-01-07 1258 浏览
💁🏻‍♀️Mr. Lady (高士德)🍴-2018年年尾去左澳门一日游,朋友介绍左间甜品店,认真多人排队,但味道不错👍🏻.由於果日系红日,所以都几多人排队,排左足足差不多20分钟先有位😵😵.原味梳乎厘松饼🥞($65)之前香港食过有间梳乎厘完全冇味,好似食空气咁😑但呢间嘅梳乎厘第一啖食落去,觉得好重蛋味😍好似食左几只蛋落肚咁🤤texture好软绵绵,但唔系话系食空气果种,再配埋cream食,好夹👍🏻~草莓🍓梳乎厘松饼🥞($65)草莓嘅甜品真系百试不厌,值得赞嘅系佢呢只草莓酱完全冇药水味,仲有啖啖果肉,加埋啲咸咸甜甜嘅吉士酱,每一啖都好幸福🥰.呢间甜品店嘅食物唔错,可惜:😢地方太细,要等好耐😢如果叫梳乎厘要等40分钟,等到花儿也谢了🤦🏻‍♀️如果改善埋呢两点就好啦🙆🏻‍♀️/📍 Mr. Lady (高士德)#澳门 #高士德高士德大马路5-G号信佳阁地下C舖#小丸子搵食记 #小丸子澳门-#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #hkfries #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoods
💁🏻‍♀️Mr. Lady (高士德)🍴
原味梳乎厘松饼🥞($65)

草莓🍓梳乎厘松饼🥞($65)
呢间甜品店嘅食物唔错,可惜:
😢地方太细,要等好耐
😢如果叫梳乎厘要等40分钟,等到花儿也谢了🤦🏻‍♀️

如果改善埋呢两点就好啦🙆🏻‍♀️
📍 Mr. Lady (高士德)
#澳门 #高士德高士德大马路5-G号信佳阁地下C舖
#小丸子搵食记
#小丸子澳门
#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #hkfries #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #食评 #泰国菜
某日为左line friends展览 好日都唔去澳门既我竟然勇敢搭船过大海一同朋友提起将去澳门 佢第一个反应系:甘你咪可以去食pancake!?平日我真系几唔中意食轻飘飘好似食空气甘既梳乎厘pancake 但系横店一场黎到澳门 就胆粗粗去闯下 点知.. 跟住个地址去搵 连的士大佬都唔知系边度...热辣辣搭完的士仲要周街行左十几分中先搵到... 长长既人龙并冇击退我既信心 因为我付出太多先黎到呢度!点都要食劲多!所以一个失心疯之下 两个人叫左3款 原味:本身系想叫流心焦糖波萝 点知原来5点先供应!当时只系4:30 限时食一个中 就算5点叫 佢话要整40分中... 所以用原味代替佢 点知都几好味 蛋味好重 cream好幼滑呢间比起香港尖沙咀果间我觉得更好味更实在 香到好似食左好多只蛋甘样 脏脏:呢个真系不建议... 隔离台都话唔好味朱古力抢晒蛋香 仲要食完好腻 流心焦糖波萝:哈哈 系咪好奇怪点解明明话食唔到最後又有呢!因为我实在死心不息问左个店员可唔可以外卖之後佢知我山长水远黎 好好人甘俾我食埋先走 话晒出面极热难怪一路食出面人龙都冇少人过 我谂大家都系等5点可以食呢个!呢个推荐! 好特别
某日为左line friends展览
好日都唔去澳门既我竟然勇敢搭船过大海
但系横店一场黎到澳门 就胆粗粗去闯下

点知.. 跟住个地址去搵 连的士大佬都唔知系边度...
热辣辣搭完的士仲要周街行左十几分中先搵到...

长长既人龙并冇击退我既信心 因为我付出太多先黎到呢度!
点都要食劲多!
所以一个失心疯之下 两个人叫左3款

原味:

本身系想叫流心焦糖波萝 点知原来5点先供应!
所以用原味代替佢 点知都几好味 蛋味好重 cream好幼滑
呢间比起香港尖沙咀果间我觉得更好味更实在
香到好似食左好多只蛋甘样

脏脏:

呢个真系不建议... 隔离台都话唔好味

朱古力抢晒蛋香 仲要食完好腻

流心焦糖波萝:

哈哈 系咪好奇怪点解明明话食唔到最後又有呢!
因为我实在死心不息问左个店员可唔可以外卖
之後佢知我山长水远黎 好好人甘俾我食埋先走 话晒出面极热

呢个推荐! 好特别
波萝同pancake呢个配搭好少有 仲有热热地既奶皇流心流出黎
最衰食左个脏脏太滞 唔系既话一定更enjoy!

无奖问答:究竟我一餐食左几多蛋?

2018-07-19 926 浏览
而家潮流兴食梳乎厘pancake,就连澳门都唔例外。今次食呢间Mr. Lady Cafe位於高士德,下午5点左右黎到 店外有大概8个人排队。等左大约半个钟,人齐先可以入座叫左个焙茶千层蛋糕,坊间一般既都系抹茶,老实讲 真系食到有啲厌。而呢个焙茶千层 茶味好香浓,唔会太甜。加上白色既鲜奶油好香滑 好好味。而梳乎厘pancake即叫即整,所以要等二十分钟。嗌左杯Rose Latte 同Cappuccino 饮住咖啡等,但杯Cappuccino 奶味过重 咖啡唔够香。最後到主角出场,梳乎厘做到好动L既感觉,外观已经好吸引。食落去亦好香蛋味,一阵风咁好快就食哂

焙茶千层蛋糕

Rose  Latte