5天前
金沙高雅扒房係澳門屹立多年,仲得到多個餐廳大獎,絕對係質素保證🌟非常適合過大海慶生🎂精選午市套餐(3道菜 $318)頭盤🍞麵包非常鬆軟,自家製牛油香滑👍🏻配埋蒜頭一流!🥯牛肉他他配黑醋,醃蘿蔔仔,鵪鶉蛋,烤法包生牛肉完全唔會腥,非常新鮮,加埋鵪鶉蛋口感好滑,配烤法包食完全唔會漏呢🍳香煎北海道帶子配時令香菇和粟米,松子,苦艾酒汁帶子係半熟上枱,幾大粒,最估唔到係個泡泡汁,係由以上材料打成,非常有驚喜!主菜🐟香草牛油烤大西洋鱈魚配意大利青瓜和芫茜意大利米,青口,白酒汁條魚厚肉不在話下,最特別係青瓜芫茜意大利米!連我怕草青味既人都覺得好食好夾🥰🥩烤美国頂級牛柳伴鵝肝(6安士)甜吐司,香蒜炒菠菜,薯蓉,松露肉汁 (+$98)牛柳冇得頂!切落已經感覺好淋,medium生熟度剛剛好,配埋成尺厚鵝肝,咩都值返哂!甜品🍰新鮮烤製朱古力撻伴香草雪糕朱古力撻係美式果款,好濃朱古力,但稍嫌會漏,加埋雪糕🍨百露華蛋白蛋糕配草莓雪葩及香草忌廉清新好味🥰非常推介
精選午市套餐(3道菜 $318)
頭盤
🍞麵包
非常鬆軟,自家製牛油香滑👍🏻配埋蒜頭一流!
🥯牛肉他他配黑醋,醃蘿蔔仔,鵪鶉蛋,烤法包
🍳香煎北海道帶子配時令香菇和粟米,松子,苦艾酒汁
主菜
甜品
🍰新鮮烤製朱古力撻伴香草雪糕
朱古力撻係美式果款,好濃朱古力,但稍嫌會漏,加埋雪糕
🍨百露華蛋白蛋糕配草莓雪葩及香草忌廉
清新好味🥰非常推介