2016-05-31
其實去澳門唔一定要去食魚翅,不過阿媽個朋友係都要食😑所以去左官也街呢間譚家魚翅 食。我對呢間野完全冇好感,之前冇食過呢間,只食新馬路果間,係個阿姨堅持食呢間😕樓上個阿姐應該炒左佢,佢枱枱客都鬧,又黑面 (無論咩國籍都鬧,阿媽估佢賭場輸錢搵我地呢啲食客出氣) 問佢有咩食佢就講哂粗口咁叫我地睇餐牌,再問佢話得鮑參翅肚食,個阿姨又問多次個阿姐,當然又係鬧鬧鬧,我從來未係澳門食野會咁。問佢有冇雞果道餸叫,佢呼呼喝喝我地話冇😒仲有佢洗啲碗好污糟,有殘餘物係度😧講番魚翅,個湯完全唔得,淡茂茂,完全冇金華火腿香味,而且芽菜比平時多成倍,我知物價上漲,但都唔可以咁唔老實,收價錢貴貴,唔好食都算,仲要枱枱客都要受呢個阿姐氣,貼錢買難受就係呢個意思,我會叫所有去澳門朋友唔好幫襯官也街呢間譚家魚翅,我好少咁blacklist間鋪。