2021-11-22 416 浏览
🔹《法式油封鴨腿絲包》($70)用了鬆軟的牛油麵包上下夾攻油香爆滿的鴨腿絲,每啖都充滿了香濃牛油香之餘🤤配上芝士、洋蔥、火箭菜和黑松露蜜糖醬汁更令整體變得輕盈不膩😍🔹《五花腩刈包》($30)刈包相信都為人熟識,重點是內裡的五花腩入口即溶,完全感覺不到油膩感😄🔹《人氣BBQ蜜糖雞串串》($15)雞肉嫩滑,蜜糖的甜味配上沙拉醬,鹹甜交雜😙🔹《特色BBQ豬肋骨》($30)肉質鮮嫩不柴,醬料味十足😋
🔹《法式油封鴨腿絲包》($70)

🔹《五花腩刈包》($30)

🔹《人氣BBQ蜜糖雞串串》($15)
雞肉嫩滑,蜜糖的甜味配上沙拉醬,鹹甜交雜😙

🔹《特色BBQ豬肋骨》($30)
肉質鮮嫩不柴,醬料味十足😋
2020-08-14 357 浏览
氹仔有一間,而去返主島呢边,都有一間架其實同樣地,佢都有好多款嘅,而我今日就輕食吧叫左個虎咬乳豬包(黑)尼到,一開盒,香嘅,細望下,包身脹,足料真係要大大口咬落去先爽😚。乳豬皮扁韌左少少🤨,不過乳豬肉,油香,很配包,好滿足地,可以大大口食🤗。重點一提,呢個包,入面係有水果醬,酸酸甜甜,個人覺得吾錯,聽落好奇怪,食落就好夾入面座位吾多,一眼望哂。總結來說,如果食豬扒包,咖哩面,葡撻之類,食到有啲悶,經過呢間的話,可以一試吖不過感覺就……輕輕貴左少少,一個包大約60
氹仔有一間,而去返主島呢边,都有一間架其實

同樣地,佢都有好多款嘅,而我今日就輕食吧

叫左個虎咬乳豬包(黑)

尼到,一開盒,香嘅,細望下,包身脹,足料
真係要大大口咬落去先爽😚。

入面座位吾多,一眼望哂。

不過感覺就……輕輕貴左少少,一個包大約60

2020-08-14
2020-07-08 290 浏览
「虎咬堂」外賣店主要做麵包,近期多埋飯類同沙律,店面醒神的橙色門面好易搵,舊城區店外只有一張長凳坐低食,夏天咁熱基本上大家以外賣為主😅,即叫即整,麵包有得揀白包(牛油包)/黑包(竹炭包),大約等10分鐘左右有得食,邊等邊睇佢地點整啦😎!.鋪頭以脆皮乳豬包同油封鴨腿肉包做主打,出品好有特色,有乳豬包、鴨腿肉、炸牛油果、啄啄薑糖、鹹蛋黃奶昔等,記得要試招牌乳豬包無得外賣,要親自自取,確保個皮夠脆咁話。.虎咬豬 ($65)虎咬鴨 ($60)秘制醬油蜜糖雞翼 ($14/2隻).麵包鬆軟又香牛油味,乳豬果然名不虛傳,乳豬肉厚身又大件,皮脆肉嫩,咬落乳豬皮卜卜脆,油香感爆出來,醬汁用左酸甜芒果醬,試前聽朋友講又甜又鹹有點奇怪,但我個人又意外地覺得食落好開胃,中和下油膩感,果然口味係好個人!而油封鴨腿包有主角手撕鴨肉,加上芝士焦香味,用左蜜糖做醬汁,兩款包將平日漢堡常用生菜換成火箭菜,係幾特別的,出品好新鮮,味道也不錯👍,單點包價錢有啲少貴,套餐包埋飲品同小食更抵食,下次想試下飯類。(偷偷講句個虎咬鴨比我壓扁左🤣🤣)

虎咬豬 ($65)
虎咬鴨 ($60)
秘制醬油蜜糖雞翼 ($14/2隻)

等候时间
15 分钟 (外卖自取)
  • 虎咬豬
2019-10-25 453 浏览
虎咬堂 Tiger Bite今日偷得兩日閒天公造美於是走黎澳門食下hea 下黎澳門豬扒包就食得多乳豬包就真係第一次食喇虎咬堂位置唔算偏僻其實都係官也街附近一啲都唔難搵一於試下佢最出名嘅乳豬包同椰子奶昔先🔅虎咬豬 (脆皮乳豬包)$60MOP包軟熟乳豬皮好脆,肉質嫩滑,唔會太肥膩可惜佢無汁嘅扣左啲分🔅 啄啄薑糖椰子奶昔 $33MOP質感厚厚嘅椰子奶昔椰香重質感幼滑加上薑味啄啄糖又有咬口又辣辣地中和返奶昔嘅甜行過澳門點都要試一試佢嘅唔洗次次都食豬扒包啦
虎咬堂 Tiger Bite

一啲都唔難搵
一於試下佢最出名嘅乳豬包同椰子奶昔先

🔅虎咬豬 (脆皮乳豬包)$60MOP
包軟熟
乳豬皮好脆,肉質嫩滑,唔會太肥膩
可惜佢無汁嘅

行過澳門點都要試一試佢嘅
唔洗次次都食豬扒包啦

• 虎咬豬
2019-10-14 296 浏览
平時多數最熱門豬扒包以後去澳門除了吃豬扒包又有多個特色選擇中西合璧 脆皮乳豬包最近氹仔舊城區有間新派Burger店葡式脆皮乳豬包鬆軟牛油麵包夾著成吋厚的葡式烤乳豬皮脆肉腍中間餡料所夾住的乳豬充滿油香 脂肪和豬肉分部得好平均配埋邪惡格格脆薯即叫即炸香脆 加埋自製嘅醬汁 脆薯即刻提升咗香味道要幾夾嗰wor 一個餐大滿足
平時多數最熱門豬扒包
中間餡料所夾住的乳豬充滿油香 脂肪和豬肉分部得好平均

配埋邪惡格格脆薯即叫即炸香脆

加埋自製嘅醬汁 脆薯即刻提升咗香味道

要幾夾嗰wor 一個餐大滿足

位於官也街附近,只係開左幾個月,就已經成為人氣新店----------虎咬豬 MOP$60其實姐係脆皮乳豬包,包可以揀法式牛油包或者竹炭包,綿羊揀左法式牛油包,鬆軟唔乾身😊乳豬皮香脆,肉又腍而且juice😚綿羊認為成個包最特別係佢既芒果甜酸醬,用生果做既醬可以大大減低油膩感,而且佢甜甜酸酸,令個包既味道冇禁單一😋如果打算買任何一款包同任何一款奶昔,務必跟餐❕❕❕因為多個薯格之餘,仲要平啲❗套餐+MOP$28白虎奶即係啄啄薑糖椰子奶昔😆奶昔面頭放左幾粒啄啄糖碎,搞勻之後飲落幾有口感👍奶昔好有啄啄糖味,仲滲透左啲薑味,飲落亦都感覺倒間中有薑絲(唔係殭屍😂)薯格跟餐薯格其實係香草薯格,食落確實比一般薯格香😍點埋店家特製既醬汁,更加好食😋
位於官也街附近,只係開左幾個月,就已經成為人氣新店
----------
虎咬豬 MOP$60

如果打算買任何一款包同任何一款奶昔,務必跟餐❕❕❕
因為多個薯格之餘,仲要平啲❗
套餐+MOP$28

1K
2019-09-06 252 浏览
澳門豬扒包就食得多,澳門氹開設了一間新派小食店「虎咬堂」。店中更有不少的虎咬漢堡(鴨、豬、雞、腸):虎咬鴨 - 油封鴨腿包、虎咬豬 - 脆皮乳豬漢包、虎咬雞 - 香脆田園雞包、虎咬腸 - 西洋臘腸菠蘿包。在漢堡包中夾滿各款創新餡料如油封鴨腿,當中最出名的就是招牌葡式脆皮乳豬包!店內放了有心思的佈置,卡通可愛又搞笑。虎咬豬 - 脆皮乳豬漢包、 - $60MOP 脆皮乳豬漢包可選擇法式牛油包或竹炭包,最後選擇了竹炭包。竹炭包入口軟熟;脆皮乳豬即叫即整,外皮鬆脆肉腍(脆卜卜),加入酸甜芒果醬,中和乳豬的油膩感,層次豐富,開胃惹味。薯格即叫即整,口感外脆內軟,且無任何油膩之感,加上自家製的醬汁,獨特又美味。白虎奶 - 啄啄薑糖椰子奶昔椰子奶昔薑味濃郁,質感有厚度,可選擇小甜更佳,因飲下還有啄啄糖碎粒,令口感更豐富,絕對岩哂鍾意薑味的朋友。
澳門豬扒包就食得多,澳門氹開設了一間新派小食店「虎咬堂」。

店中更有不少的虎咬漢堡(鴨、豬、雞、腸):
虎咬鴨 - 油封鴨腿包、
虎咬豬 - 脆皮乳豬漢包、
虎咬雞 - 香脆田園雞包、
虎咬腸 - 西洋臘腸菠蘿包。

店內放了有心思的佈置,卡通可愛又搞笑。

虎咬豬 - 脆皮乳豬漢包、 - $60MOP
脆皮乳豬漢包可選擇法式牛油包或竹炭包,最後選擇了竹炭包。

白虎奶 - 啄啄薑糖椰子奶昔

2019-08-23
2019-08-24 252 浏览
去澳門豬扒包吃得多,乳豬包真的未曾品嚐過!得知最近氹仔舊城區有新開了一間新派Burger店,當然要去品嚐一下當中最出名的招牌葡式脆皮乳豬包啦!虎咬豬 + 薯格 + 白虎奶 ($88 MOP)虎咬豬 ($60 MOP)包可選法式牛油包或竹炭包;麵包入口柔軟綿密,乳豬充滿油香又大份。乳豬皮脆肉腍、甘香嫩滑,加上芒果醬,香甜可口,令人胃口大開。一口咬去,味道層次豐富。薯格 (只需加$28 MOP便可以轉套餐,有薯格 + 白虎奶/黑虎奶)薯格熱騰騰的,色澤金黃誘人,外脆內軟,酥脆可口,在口齒之間無任何油膩之感!再配上自家製的醬汁,味道很不錯!白虎奶即啄啄薑糖椰子奶昔,富有創意。椰子奶昔加入薑汁,薑味濃郁之中又滲出陣陣椰香。質感清涼細膩,甜度得宜,入口還吃到啄啄糖碎粒,口感豐富,整體搭配起來非常完美。

虎咬豬 + 薯格 + 白虎奶 ($88 MOP)

虎咬豬 ($60 MOP)

2019-08-11 131 浏览
耐唔耐都黎澳門走返轉,每次都有啲新嘅餐廳/外賣店。今次見到呢個黑色嘅竹炭包,入面啲餡料仲好特別,好fusion,就即管去試吓呢到有2個室內位可以坐,或者等嘅時候可以坐出面張長椅。係澳門掃街,有一兩間店係咁都幾好,可以休息吓油封鴨腿包加太陽蛋 📍MOP60即叫即整,攞上手勁熱呀! 影完一輪相都仲好熱。竹炭包本身無咩特別味,入面嘅鴨腿肉好足料,不過個人覺得咸咗少少。加咗隻蛋係靚好多,不過食到好 '呢hea'

油封鴨腿包加太陽蛋 📍MOP60

油封鴨腿包加太陽蛋
2019-07-28 153 浏览
很少很少會去官也街,因為遊客實在太多了,但最近朋友介紹了這間虎咬堂,特地來試下。今次叫左:油封鴨腿黑碳包法式鴨腿肉充滿油香,配上黑松露蜜糖醬,鹹中帶點甜味,裡面芝士煎成脆片配蜜糖醬,炒到好甜的洋蔥,但有些搶了鴨味,黑碳包好軟熟,配搭層次豐富。脆皮乳豬包外皮脆卜卜,整個包都充滿油香,乳豬唔會話太肥,中間帶小小瘦,配埋個酸甜醬,好開胃醒神,趁熱食100分!天氣炎熱,只能企係店門口曬住食,同價錢係貴左少少,但都值得再來吃!
今次叫左:
油封鴨腿黑碳包

脆皮乳豬包

• 虎咬豬-脆皮乳豬漢包
  • 虎咬鴨-香煎油封鴨腿肉包
2019-06-09 305 浏览
記得有次係網上睇到一篇介紹澳門食物,嚟到澳門當然要去試下喇!原本想食世X豬扒包,但買哂!突然記得那篇還有介紹有個乳豬包,所以立刻查下個地址,原來唔係好多野食既官也街裏面,係我剛才落車果條客商街直行就係,不過要行入d先揾到。我立刻order一個乳豬包同啄啄薑糖椰子奶昔,店員好有禮貌介紹我不如要套餐,因為食物飲品一樣,平$2,仲有薯格送添!店舖雖然細小,但起碼有位坐,那位年長店員好親切主動和我傾計,又遞上紙巾。個乳豬包味道的確唔錯,個包好軟熟,乳豬好好味,杯啄啄薑糖椰子奶昔都好特別!嚟澳門唔止食豬扒包,食乳豬包都係另一個好選擇,期待下次試下另一款包同奶昔!
  • 脆皮乳豬包