2020-08-14 177 浏览
氹仔有一间,而去返主岛呢边,都有一间架其实同样地,佢都有好多款嘅,而我今日就轻食吧叫左个虎咬乳猪包(黑)尼到,一开盒,香嘅,细望下,包身胀,足料真系要大大口咬落去先爽😚。乳猪皮扁韧左少少🤨,不过乳猪肉,油香,很配包,好满足地,可以大大口食🤗。重点一提,呢个包,入面系有水果酱,酸酸甜甜,个人觉得吾错,听落好奇怪,食落就好夹入面座位吾多,一眼望哂。总结来说,如果食猪扒包,咖哩面,葡挞之类,食到有啲闷,经过呢间的话,可以一试吖不过感觉就……轻轻贵左少少,一个包大约60
氹仔有一间,而去返主岛呢边,都有一间架其实

同样地,佢都有好多款嘅,而我今日就轻食吧

叫左个虎咬乳猪包(黑)

尼到,一开盒,香嘅,细望下,包身胀,足料
真系要大大口咬落去先爽😚。

入面座位吾多,一眼望哂。

不过感觉就……轻轻贵左少少,一个包大约60

2020-08-14
2020-07-08 170 浏览
「虎咬堂」外卖店主要做面包,近期多埋饭类同沙律,店面醒神的橙色门面好易搵,旧城区店外只有一张长凳坐低食,夏天咁热基本上大家以外卖为主😅,即叫即整,面包有得拣白包(牛油包)/黑包(竹炭包),大约等10分钟左右有得食,边等边睇佢地点整啦😎!.铺头以脆皮乳猪包同油封鸭腿肉包做主打,出品好有特色,有乳猪包、鸭腿肉、炸牛油果、啄啄姜糖、咸蛋黄奶昔等,记得要试招牌乳猪包无得外卖,要亲自自取,确保个皮够脆咁话。.虎咬猪 ($65)虎咬鸭 ($60)秘制酱油蜜糖鸡翼 ($14/2只).面包松软又香牛油味,乳猪果然名不虚传,乳猪肉厚身又大件,皮脆肉嫩,咬落乳猪皮卜卜脆,油香感爆出来,酱汁用左酸甜芒果酱,试前听朋友讲又甜又咸有点奇怪,但我个人又意外地觉得食落好开胃,中和下油腻感,果然口味系好个人!而油封鸭腿包有主角手撕鸭肉,加上芝士焦香味,用左蜜糖做酱汁,两款包将平日汉堡常用生菜换成火箭菜,系几特别的,出品好新鲜,味道也不错👍,单点包价钱有啲少贵,套餐包埋饮品同小食更抵食,下次想试下饭类。(偷偷讲句个虎咬鸭比我压扁左🤣🤣)

虎咬猪 ($65)
虎咬鸭 ($60)
秘制酱油蜜糖鸡翼 ($14/2只)

15 分钟 (外卖自取)
  • 虎咬猪
2019-10-25 357 浏览
虎咬堂 Tiger Bite今日偷得两日闲天公造美於是走黎澳门食下hea 下黎澳门猪扒包就食得多乳猪包就真系第一次食喇虎咬堂位置唔算偏僻其实都系官也街附近一啲都唔难搵一於试下佢最出名嘅乳猪包同椰子奶昔先🔅虎咬猪 (脆皮乳猪包)$60MOP包软熟乳猪皮好脆,肉质嫩滑,唔会太肥腻可惜佢无汁嘅扣左啲分🔅 啄啄姜糖椰子奶昔 $33MOP质感厚厚嘅椰子奶昔椰香重质感幼滑加上姜味啄啄糖又有咬口又辣辣地中和返奶昔嘅甜行过澳门点都要试一试佢嘅唔洗次次都食猪扒包啦
虎咬堂 Tiger Bite

一啲都唔难搵
一於试下佢最出名嘅乳猪包同椰子奶昔先

🔅虎咬猪 (脆皮乳猪包)$60MOP
包软熟
乳猪皮好脆,肉质嫩滑,唔会太肥腻
可惜佢无汁嘅

行过澳门点都要试一试佢嘅
唔洗次次都食猪扒包啦

• 虎咬猪
2019-10-14 202 浏览
平时多数最热门猪扒包以後去澳门除了吃猪扒包又有多个特色选择中西合璧 脆皮乳猪包最近氹仔旧城区有间新派Burger店葡式脆皮乳猪包松软牛油面包夹着成寸厚的葡式烤乳猪皮脆肉腍中间馅料所夹住的乳猪充满油香 脂肪和猪肉分部得好平均配埋邪恶格格脆薯即叫即炸香脆 加埋自制嘅酱汁 脆薯即刻提升咗香味道要几夹嗰wor 一个餐大满足
平时多数最热门猪扒包
中间馅料所夹住的乳猪充满油香 脂肪和猪肉分部得好平均

配埋邪恶格格脆薯即叫即炸香脆

加埋自制嘅酱汁 脆薯即刻提升咗香味道

要几夹嗰wor 一个餐大满足

位於官也街附近,只系开左几个月,就已经成为人气新店----------虎咬猪 MOP$60其实姐系脆皮乳猪包,包可以拣法式牛油包或者竹炭包,绵羊拣左法式牛油包,松软唔乾身😊乳猪皮香脆,肉又腍而且juice😚绵羊认为成个包最特别系佢既芒果甜酸酱,用生果做既酱可以大大减低油腻感,而且佢甜甜酸酸,令个包既味道冇禁单一😋如果打算买任何一款包同任何一款奶昔,务必跟餐❕❕❕因为多个薯格之余,仲要平啲❗套餐+MOP$28白虎奶即系啄啄姜糖椰子奶昔😆奶昔面头放左几粒啄啄糖碎,搞匀之後饮落几有口感👍奶昔好有啄啄糖味,仲渗透左啲姜味,饮落亦都感觉倒间中有姜丝(唔系殭屍😂)薯格跟餐薯格其实系香草薯格,食落确实比一般薯格香😍点埋店家特制既酱汁,更加好食😋
位於官也街附近,只系开左几个月,就已经成为人气新店
----------
虎咬猪 MOP$60

如果打算买任何一款包同任何一款奶昔,务必跟餐❕❕❕
因为多个薯格之余,仲要平啲❗
套餐+MOP$28

2019-09-06 230 浏览
澳门猪扒包就食得多,澳门氹开设了一间新派小食店「虎咬堂」。店中更有不少的虎咬汉堡(鸭、猪、鸡、肠):虎咬鸭 - 油封鸭腿包、虎咬猪 - 脆皮乳猪汉包、虎咬鸡 - 香脆田园鸡包、虎咬肠 - 西洋腊肠菠萝包。在汉堡包中夹满各款创新馅料如油封鸭腿,当中最出名的就是招牌葡式脆皮乳猪包!店内放了有心思的布置,卡通可爱又搞笑。虎咬猪 - 脆皮乳猪汉包、 - $60MOP 脆皮乳猪汉包可选择法式牛油包或竹炭包,最後选择了竹炭包。竹炭包入口软熟;脆皮乳猪即叫即整,外皮松脆肉腍(脆卜卜),加入酸甜芒果酱,中和乳猪的油腻感,层次丰富,开胃惹味。薯格即叫即整,口感外脆内软,且无任何油腻之感,加上自家制的酱汁,独特又美味。白虎奶 - 啄啄姜糖椰子奶昔椰子奶昔姜味浓郁,质感有厚度,可选择小甜更佳,因饮下还有啄啄糖碎粒,令口感更丰富,绝对岩哂锺意姜味的朋友。
澳门猪扒包就食得多,澳门氹开设了一间新派小食店「虎咬堂」。

店中更有不少的虎咬汉堡(鸭、猪、鸡、肠):
虎咬鸭 - 油封鸭腿包、
虎咬猪 - 脆皮乳猪汉包、
虎咬鸡 - 香脆田园鸡包、
虎咬肠 - 西洋腊肠菠萝包。

店内放了有心思的布置,卡通可爱又搞笑。

虎咬猪 - 脆皮乳猪汉包、 - $60MOP
脆皮乳猪汉包可选择法式牛油包或竹炭包,最後选择了竹炭包。

白虎奶 - 啄啄姜糖椰子奶昔

2019-08-23
2019-08-24 234 浏览
去澳门猪扒包吃得多,乳猪包真的未曾品嚐过!得知最近氹仔旧城区有新开了一间新派Burger店,当然要去品嚐一下当中最出名的招牌葡式脆皮乳猪包啦!虎咬猪 + 薯格 + 白虎奶 ($88 MOP)虎咬猪 ($60 MOP)包可选法式牛油包或竹炭包;面包入口柔软绵密,乳猪充满油香又大份。乳猪皮脆肉腍、甘香嫩滑,加上芒果酱,香甜可口,令人胃口大开。一口咬去,味道层次丰富。薯格 (只需加$28 MOP便可以转套餐,有薯格 + 白虎奶/黑虎奶)薯格热腾腾的,色泽金黄诱人,外脆内软,酥脆可口,在口齿之间无任何油腻之感!再配上自家制的酱汁,味道很不错!白虎奶即啄啄姜糖椰子奶昔,富有创意。椰子奶昔加入姜汁,姜味浓郁之中又渗出阵阵椰香。质感清凉细腻,甜度得宜,入口还吃到啄啄糖碎粒,口感丰富,整体搭配起来非常完美。

虎咬猪 + 薯格 + 白虎奶 ($88 MOP)

虎咬猪 ($60 MOP)

2019-08-11 118 浏览
耐唔耐都黎澳门走返转,每次都有啲新嘅餐厅/外卖店。今次见到呢个黑色嘅竹炭包,入面啲馅料仲好特别,好fusion,就即管去试吓呢到有2个室内位可以坐,或者等嘅时候可以坐出面张长椅。系澳门扫街,有一两间店系咁都几好,可以休息吓油封鸭腿包加太阳蛋 📍MOP60即叫即整,攞上手劲热呀! 影完一轮相都仲好热。竹炭包本身无咩特别味,入面嘅鸭腿肉好足料,不过个人觉得咸咗少少。加咗只蛋系靓好多,不过食到好 '呢hea'

油封鸭腿包加太阳蛋 📍MOP60

油封鸭腿包加太阳蛋
2019-07-28 143 浏览
很少很少会去官也街,因为游客实在太多了,但最近朋友介绍了这间虎咬堂,特地来试下。今次叫左:油封鸭腿黑碳包法式鸭腿肉充满油香,配上黑松露蜜糖酱,咸中带点甜味,里面芝士煎成脆片配蜜糖酱,炒到好甜的洋葱,但有些抢了鸭味,黑碳包好软熟,配搭层次丰富。脆皮乳猪包外皮脆卜卜,整个包都充满油香,乳猪唔会话太肥,中间带小小瘦,配埋个酸甜酱,好开胃醒神,趁热食100分!天气炎热,只能企系店门口晒住食,同价钱系贵左少少,但都值得再来吃!
今次叫左:
油封鸭腿黑碳包

脆皮乳猪包

• 虎咬猪-脆皮乳猪汉包
  • 虎咬鸭-香煎油封鸭腿肉包
2019-06-09 283 浏览
记得有次系网上睇到一篇介绍澳门食物,嚟到澳门当然要去试下喇!原本想食世X猪扒包,但买哂!突然记得那篇还有介绍有个乳猪包,所以立刻查下个地址,原来唔系好多野食既官也街里面,系我刚才落车果条客商街直行就系,不过要行入d先揾到。我立刻order一个乳猪包同啄啄姜糖椰子奶昔,店员好有礼貌介绍我不如要套餐,因为食物饮品一样,平$2,仲有薯格送添!店舖虽然细小,但起码有位坐,那位年长店员好亲切主动和我倾计,又递上纸巾。个乳猪包味道的确唔错,个包好软熟,乳猪好好味,杯啄啄姜糖椰子奶昔都好特别!嚟澳门唔止食猪扒包,食乳猪包都系另一个好选择,期待下次试下另一款包同奶昔!
  • 脆皮乳猪包