2020-12-19 130 浏览
上次分享过「New Coffee」全日早餐,今次分享呢几个月早餐食得最多 — 自家出品面包蛋糕,目前所有外带面包都有半价,直到下年年头会调回原价,出品非常有水准👍,面包蛋糕松软。.基本到店见到面包种类有少少出入,有时想食个款未必有,有时遇上前面客人买左,可以讲睇个日运气🤣,入去前会期待有咩款拣。平日朝早我买得最多系芝麻贝果🥯、亚麻籽贝果🥯、牛角包🥐和红豆包,试过一两次贝果会配多块牛油,搽左香口好味,而牛角包有次放到下午食亦够松脆香口🥰。.贝果 (原价 $12 现半价$6)风乾核桃蛋糕 ($38).图中贝果经自己加工*,放左火腿和吞拿鱼碎,个人几喜欢呢到出品,系真正贝果口感😋。讲番蛋糕面头放满核桃无花果乾,增加左咬口,食起身质感唔似海绵蛋糕松软,一半时候会有少少乾,配埋咖啡食更佳,一小块下午茶刚好。

贝果 (原价 $12 现半价$6)

风乾核桃蛋糕 ($38)

外卖自取
2020-10-12 57 浏览
「New Coffee」有三间店,今次分享佢地位於海上居的分店,主打咖啡、面包、全日早餐同主菜,基本朝早到夜晚都食到全日早餐,装修不错,店员亦相当有礼貌,有时自己一个叹下午茶或者同朋友聚聚会都合适。.English ($88)Norwegian ($98)Ice Matcha Latte ($50)Ice Latte (单品豆$50).挪威早餐有bagel夹住水波蛋、菠菜、烟三文鱼同鱼籽等,旁边配沙律菜。一界开蛋,蛋黄汁疯狂流出黎😍😍,整体来讲几正,系我个人觉得鱼籽有少少腥😅。份量不算大,适合比较细食朋友仔选择。.而英式早餐方面有吐司、炒蛋、香肠、培根、蕃茄豆、菇、蕃菇同薯仔,搭配十分丰富,面包松软好味。呢款淀粉质较高,所以饱肚感十足😆。.两杯饮品不错,特别想讲值得试下单品豆,感觉会较香浓。整体来讲除左价钱少贵,其他都很好,环境的确舒服好坐,食物质素亦高。.⭐️ 堂食用餐拣好餐点,先柜枱点餐比钱既形式
English ($88)
Norwegian ($98)
Ice Matcha Latte ($50)
Ice Latte (单品豆$50)

⭐️ 堂食用餐拣好餐点,先柜枱点餐比钱既形式